Logo_Familie-Bak-com

Conferentie in Sukhothai

Begin augustus zijn wij naar een conferentie geweest in Sukhothai. We waren daar 4 dagen bijeen met allemaal collega’s van andere locaties uit het noorden van Thailand. Met wij bedoel ik Peter & Tatjana en Nathan. Ook waren er in totaal 7 collega’s van de Schuilplaats mee naar deze conferentie. Het was een tijd van leren, nieuwe mensen leren kennen, oude contacten aantrekken en ontspannen.

De stad Sukhothai ligt in de provincie met dezelfde naam, het ligt in Noord Thailand. Deze stad is al ruim 700 jaar oud. Dit was de Thaise hoofdstad voordat de stad Ayutthaya de hoofdstad werd en nu is Bangkok de hoofdstad.

Sukhothai genoot onder Ramkhamhaeng de Grote, zoals hij nu bekendstaat, een gouden eeuw van voorspoed. Ramkhamhaeng wordt traditioneel ook beschouwd als de ontwerper van het Thais alfabet. Dus dankzij hem kunnen wij de taal nu lezen en schrijven.

De stad heeft veel oude ruïnes van vele tempels en de oude stadsmuur is op sommige punten nog te zien. Het oude gedeelte is historisch erfgoed en kun je voor een entreeprijs betreden. Het liefst lopend of je kunt een fiets huren. Je mag er ook met de auto in, maar daar moet je extra voor betalen.

Als je van geschiedenis houdt dan is deze stad zeker de moeite waard om te bezoeken. 

     

Meer Recent Nieuws

De Schuilplaats

Geslaagd

De zomervakantie is een paar weken geleden begonnen. Alle meisjes genieten van deze tijd: ze hoeven even niet naar school, niet vroeg op te staan en geen huiswerk te maken.

Lees Verder »
Familie Bak

Thailand versus Nederland

Begin maart begon in Thailand de zomertemperatuur al flink op te lopen en ook was het smogseizoen begonnen. Dit is geen fijne combinatie kan ik je verzekeren. Als het 35

Lees Verder »
De Schuilplaats

Tijd voor een nieuw kleurtje

Wist je dat het in Thaise scholen verboden is om je haar te verven? Het haar wordt namelijk gezien als onderdeel van hun uniform. Ook brillen mogen geen felle kleuren

Lees Verder »