Logo_Familie-Bak-com

Een speciaal verhaal over een speciale dag

Rutha Ebeling:

Ik, (Rutha) heb een paar geweldige dagen in Thailand gehad, maar deze dag springt er bovenuit. Ik was vereerd toen mijn dochter, Hannah, mij uitnodigde om mee te gaan als begeleidster van haar afstudeerproject.

Alle afstuderende studenten van CRICS zijn gevraagd een project te ontwerpen waarbij de gemeenschap geholpen wordt. Iedere student maakt een programma, verzamelt benodigdheden, instrueert klasgenoten, werkt samen met volwassenen in de gemeenschap en dient mensen met een behoefte.

Ik koesterde elk moment dat Hannah haar ideeën deelde om met haar liefde voor kunst tot zegen te zijn voor jonge en verwonde meisjes. Ze liet me ideeën zien op Pinterest, vroeg mij om advies voor materialen of de tijdsplanning, en liet mij haar voorbeelden zien naarmate ze deze creëerde.

De project dag verliep prachtig, ook al moest Hannah de datum twee keer wijzigen i.v.m. omstandigheden. Het project welke Hannah had gekozen biedt meisjes een onderkomen genaamd De Schuilplaats. De meisjes komen gebroken en bang naar deze fijne plek. Er zijn meisjes die geloven dat ze het niet verdienen te leven. De kostbare vrouwen, die als mama worden aangesproken door de meisjes, hebben hen lief en verzorgen hen zodat zij weer kunnen leven en genieten.

Hannah had drie student-vriendinnen in haar team met daarbij mijzelf en een docent. Toen we arriveerden bij De Schuilplaats leken de meisjes stil en verlegen. Maar, nadat we vijf uur samen waren geweest, samen hadden geluncht, gesnackt en creatief waren geweest, lachten, knuffelden en deelde we onze successen.

Hannah wou dat deze meisjes, welke beroofd waren van de schoonheid van het leven, meer bieden dan het creëren van handwerk en kunst. Ze wou hen iets laten maken van waarde en schoonheid wat ze tevens konden houden. Dit zou wel extra geld kosten en hier sprongen gulle vrienden en familie bij. Ik schrijf dit met tranen in mijn ogen omdat ik kan verzekeren dat deze meisjes zich hebben verwonderd over hun eigen creaties en talenten. (Bedankt)

Door Hannah Ebeling:

Vandaag (een zaterdag in maart) heb ik, met een team van vier mede studenten, meisjes creatieve technieken aangeleerd zodat elk meisje een schilderij, aardewerk en een sieraad kon maken. We hadden ontzettend veel plezier en de meisjes genoten van elke minuut!

Ik kon voor elk meisje een schetsboek, potloden, doeken, kwasten, verf, klei, kralen en andere materialen voor het maken van sieraden aanschaffen, plus een lunch voor de meisjes, medewerkers en vrijwilligers.

Ik denk dat de meisjes het gelukkigst waren met de schetsboeken. Eén van de medewerkers vertelde mij dat de meisjes normaal gesproken tekenen op stukjes papier van notitieboekjes. Het betekende veel voor hen om iets van zichzelf te hebben zonder het te hoeven delen.

De meisjes dachten in eerste instantie dat de projecten te moeilijk waren voor hen, maar we begeleidden hen stap voor stap en hun zelfvertrouwen groeide omdat ze zichzelf iets moois zagen creëren.

Ik wil iedereen die heeft bijgedragen aan mijn project ‘Art Camp’, voor de meisjes in De Schuilplaats, bedanken.

Meer Recent Nieuws

De Schuilplaats

Een bijzonder kerstfeest

We mochten in de Schuilplaats kerstfeest vieren. Dit keer werd het op zondagochtend 18 december gehouden, waardoor meerdere oud-meisjes met hun gezinnen konden komen. Vaak werken zij op zaterdagen waardoor

Lees Verder »
Familie Bak

In volle verwachting

Velen van jullie weten al dat wij opa en oma gaan worden, want Chester en Pimpa verwachten half maart hun eerste kindje. Het is leuk om te zien hoe Pimpa

Lees Verder »
De Schuilplaats

‘Oud’ en ‘nieuw’

Ja jullie lezen het goed, “oud en nieuw”, maar dit gaat niet over het vieren van het nieuwe jaar hoor. Dit gaat om het weerzien met een oud-collega en het

Lees Verder »