Logo_Familie-Bak-com

Teamwork

Samenwerken met een groep van 16 mensen, met daarin ook nog verschillende culturen is best moeilijk. Hoe geef je leiding? In Nederland maakt het niet uit hoe oud je bent, als jij de leidinggevende bent dan neem je ook de leiding of het nu zakelijk of relationeel is je spreekt je personeel of collega’s erop aan. In de Thaise cultuur ligt dit heel anders. Als jij jonger bent dan je collega, ook al ben jij de leidinggevende dan is het niet gewoon om de ander aan te spreken over iets. En als het onderwerp gaat over persoonlijke dingen dan wordt het nog moeilijker, want dan gebruik je normaal een tussenpersoon, zodat je niet te direct bent, waardoor je de ander gezichtsverlies kan laten lijden. Binnen ons team zijn er drie Thaise collega’s die de leiding hebben over de dagelijkse gang van zaken en in die groep van drie zitten natuurlijk ook leeftijdsverschillen en karakterverschillen. Dit levert soms best lastige situaties met zich mee en het is dan ook fijn dat ze een raadgever hebben, waar ze altijd terecht kunnen.

Hoe kun je nu aan ‘teambuilding’ werken was de vraag van de leidinggevenden. Hoe kunnen wij ons team dichter bij elkaar brengen, waardoor we beter gaan functioneren?

Ze hebben daarvoor hulp ingeschakeld van trainers in Thailand. Onlangs hebben we een tweedaagse training gehad over de 4 verschillende persoonlijkheden die er zijn. Dit was de DISC training. Door deze training leer je eigenlijk jezelf en de ander beter kennen doordat je je persoonlijkheid gaat ontdekken en wat daarbij komt kijken. Alle persoonlijkheden zijn goed, maar je moet leren om die verschillende persoonlijkheden te gaan snappen en de sterke punten gaan benutten.

Het was een heel goede training en we hebben dan ook veel geleerd over de verschillende persoonlijkheden en hun kwaliteiten en natuurlijk van elkaar. We hebben ook enorm veel kunnen lachen als er herkenning was over bepaalde karaktereigenschappen van elkaar.

Meer Recent Nieuws

De Schuilplaats

Geslaagd

De zomervakantie is een paar weken geleden begonnen. Alle meisjes genieten van deze tijd: ze hoeven even niet naar school, niet vroeg op te staan en geen huiswerk te maken.

Lees Verder »
Familie Bak

Thailand versus Nederland

Begin maart begon in Thailand de zomertemperatuur al flink op te lopen en ook was het smogseizoen begonnen. Dit is geen fijne combinatie kan ik je verzekeren. Als het 35

Lees Verder »
De Schuilplaats

Tijd voor een nieuw kleurtje

Wist je dat het in Thaise scholen verboden is om je haar te verven? Het haar wordt namelijk gezien als onderdeel van hun uniform. Ook brillen mogen geen felle kleuren

Lees Verder »