Logo_Familie-Bak-com

Thuiskamp

Eind september beginnen de halfjaarlijkse toetsen op de Thaise scholen. Dit is altijd een stressvolle tijd voor de meisjes. Daarna breekt er een tijd van 3 tot 4 weken vakantie aan, dit verschilt per school. In die periode is er tijd voor niets doen, bezoeken aan familie, voor opruimen, schoonmaken en leuke dingen doen. Een dagje uit naar Mae Sai of Chiang Mai, zwemmen of shoppen. Tijdens deze vakantie heeft de staf zelf een kamp georganiseerd. Ze hadden de kinderen in 4 groepen verdeeld met 4 verschillende activiteiten. Elke dag rouleerde de groepen naar een andere activiteit. Borduren, kralen strijken en ballonfiguren maken zoals een clown dat vaak doet, poppetjes van kralen en draad maken, en koken. Het klaarmaken van de lunch was heel uitgebreid, want nadat bekend was wat ze zouden gaan maken moesten ze een boodschappenlijstje schrijven met alle benodigdheden. Daarna naar de winkel en de markt om de inkopen te doen en eenmaal thuis hard aan het werk om een hoofdgerecht en toetje te maken. De meisjes leerden tijdens het boodschappen doen dat ze goed moesten kijken wat ze waar kochten vanwege prijsverschillen en hoe je kon zien of een product goed was. Al met al een heel goede en leerzame activiteit. Het was ook erg leuk om te zien dat de staf de onderlinge taakverdeling zo had opgezet dat ieders sterke kwaliteiten goed uit de verf kwamen. Iedereen heeft enorm genoten!

Er was nog een vijfde dag met activiteiten en hiervoor kwamen lokale mensen om de meisjes te leren hoe ze zeepjes en shampoo kunnen maken. Het is net of je eten aan het bereiden bent volgens een recept, alleen kun je het niet eten maar je er wel lekker mee wassen. Zeepjes kwamen in verschillende kleuren en geuren en in verschillende vormpjes.

Al met al was het een zeer geslaagde week!

Meer Recent Nieuws

De Schuilplaats

Geslaagd

De zomervakantie is een paar weken geleden begonnen. Alle meisjes genieten van deze tijd: ze hoeven even niet naar school, niet vroeg op te staan en geen huiswerk te maken.

Lees Verder »
Familie Bak

Thailand versus Nederland

Begin maart begon in Thailand de zomertemperatuur al flink op te lopen en ook was het smogseizoen begonnen. Dit is geen fijne combinatie kan ik je verzekeren. Als het 35

Lees Verder »
De Schuilplaats

Tijd voor een nieuw kleurtje

Wist je dat het in Thaise scholen verboden is om je haar te verven? Het haar wordt namelijk gezien als onderdeel van hun uniform. Ook brillen mogen geen felle kleuren

Lees Verder »