Logo_Familie-Bak-com

Vroege Kerst

Terwijl een deel van de moeders van de Schuilplaats druk bezig zijn met de voorbereidingen voor het kerstfeest, zijn de andere moeders met alle meisjes spelletjes aan het doen. Het is nog maar 10 december als dit plaatsvindt en dus gevoelsmatig best een beetje gek om nu al kerst te gaan vieren. De kerstperiode is een drukke tijd in Thailand: op veel plekken wordt Kerst gevierd en je wordt overal uitgenodigd. Daarom zijn wij dit jaar uitgeweken naar 10 december om zo iedereen aanwezig te laten zijn. Het kan de pret niet drukken voor de moeders en de meisjes, ze genieten enorm. Het weer is prachtig, het gras lekker kort gemaaid en iedereen heeft er zin in. De teams worden verdeeld en dan gaan ze van start: eet- estafette: zo snel mogelijk een banaan eten en limonade drinken en dan weer door om vervolgens met je hoofd in een bak met bloem snoep te moeten happen, waarna je een ballon moest opblazen totdat hij knapt, of met een groep op een soort ski’s gezamenlijk naar de overkant moet lopen. Naast de spelletjes worden er ook gezichten geschminkt.

Het is een superleuke ochtend, en iedereen heeft enorm veel plezier.

Na een gezamenlijk lunch helpen de meisjes met de versieringen en de voorbereidingen voor het avondeten. Familie van de moeders en oud meisjes met hun partners en kinderen en de buren zijn inmiddels ook gekomen. Dat is altijd heel speciaal. Eerst wordt er samen gegeten en bijgepraat. Daarna gaan we samen zingen, luisteren naar het verhaal van kerst en worden er allerlei dansen, liedjes en sketches opgevoerd. Aan het eind van de avond mogen we cadeaus uitdelen aan de meisjes en de moeders. Hoewel de cadeaus niet het belangrijkste zijn, is het wel een grote zegen om dit te kunnen doen. We zijn dankbaar voor iedereen die de Schuilplaats een warm hart toedraagt en speciaal voor de kerst een extra donatie heeft gedaan om dit feest mogelijk te kunnen maken.

Meer Recent Nieuws

De Schuilplaats

Geslaagd

De zomervakantie is een paar weken geleden begonnen. Alle meisjes genieten van deze tijd: ze hoeven even niet naar school, niet vroeg op te staan en geen huiswerk te maken.

Lees Verder »
Familie Bak

Thailand versus Nederland

Begin maart begon in Thailand de zomertemperatuur al flink op te lopen en ook was het smogseizoen begonnen. Dit is geen fijne combinatie kan ik je verzekeren. Als het 35

Lees Verder »
De Schuilplaats

Tijd voor een nieuw kleurtje

Wist je dat het in Thaise scholen verboden is om je haar te verven? Het haar wordt namelijk gezien als onderdeel van hun uniform. Ook brillen mogen geen felle kleuren

Lees Verder »