Logo_Familie-Bak-com

Zelfverdediging of ook wel Jiu-jitsu

In april en begin mei hebben de meisjes les gekregen in zelfverdediging van een jonge vrouw uit Zweden. Zij is zelf heel actief met de sport jiu-jitsu en wilde dit heel graag doorgeven aan onze meisjes. De ‘moeders’ zijn hier heel blij mee, want het is heel goed voor de meisjes om te leren zichzelf te verdedigen en te leren wat ze wel en niet willen. Aanvankelijk hadden we maar 1 week ingepland, maar uiteindelijk hebben de meisjes 2 ½ week les gekregen. In de eerste twee weken hebben alle meisjes meegedaan en in de derde week mochten ze kiezen, waardoor er 2/3 overbleef die heel graag verder wilde leren. De laatste dag hebben ze een competitie gehouden tot groot genoegen van de meisjes en van ons als ‘moeders’.

We hebben met eigen ogen kunnen zien dat de meisjes zijn gegroeid in hun zelfvertrouwen door het leren van deze sport.

Het was een zeer geslaagde tijd en we zijn enorm dankbaar voor de vrijwilligster die haar tijd, aandacht en kunde heeft door willen geven aan de meisjes.

Meer Recent Nieuws

De Schuilplaats

Geslaagd

De zomervakantie is een paar weken geleden begonnen. Alle meisjes genieten van deze tijd: ze hoeven even niet naar school, niet vroeg op te staan en geen huiswerk te maken.

Lees Verder »
Familie Bak

Thailand versus Nederland

Begin maart begon in Thailand de zomertemperatuur al flink op te lopen en ook was het smogseizoen begonnen. Dit is geen fijne combinatie kan ik je verzekeren. Als het 35

Lees Verder »
De Schuilplaats

Tijd voor een nieuw kleurtje

Wist je dat het in Thaise scholen verboden is om je haar te verven? Het haar wordt namelijk gezien als onderdeel van hun uniform. Ook brillen mogen geen felle kleuren

Lees Verder »