Logo_Familie-Bak-com

Auto rijden

Thailand auto rijden mag alleen als je je rijbewijs hebt. Als buitenlander kan dit door middel van een Internationaal rijbewijs meenemen van het land van herkomst, waarna je dat rijbewijs om kunt laten zetten in een Thais rijbewijs OF dmv theorie –en praktijkexamen te doen en dus je Thaise rijbewijs te halen als je geen andere hebt.

Omdat het hier anders gaat dan in NL, heeft Chester in NL lessen genomen om zo een goede basis te leggen voor het autorijden. Eenmaal terug in Thailand heeft hij zijn theorie gehaald en moest hij afrijden op het speciaal aangelegde parcours. Je moet aan 3 dingen voldoen en zelfs daar kun je nog op zakken. Je moet aan komen rijden en de auto strak langs de stoep parkeren en ook op een bepaalde afstand van de stopstreep, dan moet je recht achteruitrijden tussen paaltjes door en vervolgens rijd je een rondje om de auto te parkeren. Doe je dat allemaal in 1x goed, dan ben je geslaagd, maar sta je een klein stukje te ver van de stoep af geparkeerd, dan laten ze je met een grote glimlach meteen als ‘slecht’ voorbeeld aan de andere kandidaten zien en mag je 3 dagen later terugkomen om alleen dat onderdeel waar je voor gezakt bent opnieuw te doen.

Dan nog wat papierwerk en betalen EN je bent de gelukkige eigenaar van een rijbewijs.

Heerlijk om eindelijk te mogen rijden!

Meer Recent Nieuws

De Schuilplaats

Geslaagd

De zomervakantie is een paar weken geleden begonnen. Alle meisjes genieten van deze tijd: ze hoeven even niet naar school, niet vroeg op te staan en geen huiswerk te maken.

Lees Verder »
Familie Bak

Thailand versus Nederland

Begin maart begon in Thailand de zomertemperatuur al flink op te lopen en ook was het smogseizoen begonnen. Dit is geen fijne combinatie kan ik je verzekeren. Als het 35

Lees Verder »
De Schuilplaats

Tijd voor een nieuw kleurtje

Wist je dat het in Thaise scholen verboden is om je haar te verven? Het haar wordt namelijk gezien als onderdeel van hun uniform. Ook brillen mogen geen felle kleuren

Lees Verder »