Logo_Familie-Bak-com

De verveling slaat toe

Wat doe je als je 3 maanden vakantie hebt? Het eerste wat je doet is je moeder plagen en je vervelen. Alles wat je moet is vervelend en alles wat je wilt mag niet en je hebt vooral saai speelgoed. Moeders heeft geleerd dat als de kids zich vervelen dat dat goed is, want dat prikkelt de hersenen tot creativiteit, maar goed dan moet je als moeder soms wel een lange adem hebben. Ja natuurlijk is het erg makkelijk om ze voor de buis of achter de pc te laten spelen, maar of dat nu de juiste keuze is??? Wij vinden van niet, althans niet de hele dag! En dan ineens gebeurt het, het speelgoed wat al lang in de kast stond komt eruit en er worden heuse bouwwerken gemaakt met zeer veel creativiteit. Ze spelen buiten met de overgebleven waterleidingen van papa en bouwen een eigen watersysteem, of ze gaan basketballen, voetballen, skeeleren, etc. Er worden vele spelletjes gespeelt waarvan we niet eens meer wisten dat we ze hadden. Het werkt dus echt om je kinderen momenten van verveling door te laten maken. Dit wil zeggen dat de jongens zich dus niet hoeven te vervelen en dat ze genoeg te doen hebben.

Tijdens deze lange vakantie moeten ze wel veel lezen, elke dag minstens 3 kwartier in het Engels, ondanks dat ze nu net zo goed in de taal zijn als de Amerikaanse kinderen! Als je thuis Nederlands spreekt is het ook wel heel goed om je Engels dmv lezen op peil te houden. Na de vakantie krijgen ze een beloning voor de gelezen keren of aantal pagina’s, wat motiverend werkt. Verder studeren de mannen ook nog Nederlands op de computer en dat doen ze nu niet alleen op zaterdag, want ze hebben nu meer tijd.

We gaan ook nog 3 weken op vakantie naar het zuiden van Thailand, want we gaan dit jaar niet naar Nederland. We gaan met de eigen auto met een kleine omweg waardoor we ook nog het een en ander kunnen zien van het land. We gaan naar het strand en kunnen daar 2 weken lang lekker uitrusten.

Misschien dat ik later nog meer vertel erover, maar ik beloof niets, want het bijhouden van de website is niet veel werk, maar op de een of andere manier voor mij wel. Ik hoop dan ook dat jullie blij zijn met elk stukje dat ik schrijf, ha ha.

Meer Recent Nieuws

De Schuilplaats

Geslaagd

De zomervakantie is een paar weken geleden begonnen. Alle meisjes genieten van deze tijd: ze hoeven even niet naar school, niet vroeg op te staan en geen huiswerk te maken.

Lees Verder »
Familie Bak

Thailand versus Nederland

Begin maart begon in Thailand de zomertemperatuur al flink op te lopen en ook was het smogseizoen begonnen. Dit is geen fijne combinatie kan ik je verzekeren. Als het 35

Lees Verder »
De Schuilplaats

Tijd voor een nieuw kleurtje

Wist je dat het in Thaise scholen verboden is om je haar te verven? Het haar wordt namelijk gezien als onderdeel van hun uniform. Ook brillen mogen geen felle kleuren

Lees Verder »