Logo_Familie-Bak-com

Een lange adem was nodig

Na een drukke, maar hele leuke kerstvakantie moesten de jongens weer naar school. In Nederland hebben de kinderen een voorjaarsvakantie eerder in het jaar, maar hier moesten de jongens door tot en met 1 april. Het lijkt wel of de periode na de kerst een hele zware periode is en als die dan ook nog heel erg lang duurt dan heb je een lange adem nodig. Chester, Jeremy en Nathan hebben net hun rapporten gekregen en die zagen er goed uit.De één doet het van een leien dakje en de ander moet er hard aan trekken, maar ondanks dat zijn wij trots op hen.

Afgelopen week had de lagere school een schoolreisje en ik was mee als chauffeuse. Nathan vond de geitenboerderij het leukst en die mening deel ik met hem. De geiten worden gehouden voor melkproductie en dit geeft dan de lokale mensen werk en een inkomen.

Chester en Jeremy hebben een paar maanden terug op deze boerderij gewerkt als een soort werkweek. Zij hebben zo genoten dat zij in deze vakantie daar een paar dagen heen gaan om weer te helpen, want er is weer een nieuwe stal in aanbouw, dus werk genoeg. 

Nu hebben de jongens 2 weken vakantie en ook ik hoef niet naar de bibliotheek op school, heerlijk. Nu is het tijd om te relaxen, een beetje Nederlands te studeren en wat achterstallig werk in te halen. Jeremy gaat Peter helpen met het dak van de therapieruimte af te smeren, zodat het waterdicht is. Jeremy is (nog) een stuk lichter dan Peter dus dat is fijn. Samen met de tuinman cement maken, ja een cementmolen hebben ze niet, dus het wordt met de hand/schep gedraaid. Ik (Tatjana) zal helpen met een creatief kamp voor de meisjes van De Schuilplaats die deze week plaats zal vinden. Dit keer is er geen team, maar organiseren de stafleden het zelf.

Volgende week, de 13e, 14e en 15e is het hier Thais nieuwjaar en dan wordt er met water gegooid. De kinderen kijken er erg naar uit, maar wij niet zo heel erg, want veel mensen drinken te veel en gaan dan toch de weg op of halen andere nare dingen uit en ook het gooien met water veroorzaakt veel ongelukken. Het is dus oppassen en op een gepaste manier genieten van dit feest. Wel zullen we onze belangrijke papieren, zoals onze paspoorten in plastic zakjes bij ons dragen.

Wij gaan dus genieten van deze 2 weken en wij hopen dat jullie ook genieten van wat jullie mogen doen. Besef dat elke dag weer een cadeautje is en geniet vooral van elkaar, want je weet nooit hoe lang je nog hebt. Klinkt dramatisch, maar het is heel reeel.

   

Meer Recent Nieuws

De Schuilplaats

Even afkoelen

We kregen afgelopen maand een donatie om de meisjes te trakteren op een ijsje. Het duurde even voordat we gebruik maakten van dit cadeautje, maar toen het eenmaal zover was

Lees Verder »
Familie Bak

Vrijetijdsbesteding

Peter en ik vinden het leuk om te toeren op onze brommo’s (klein formaat motor, maar net geen brommer te noemen). Eindelijk kwamen we daar laatst weer een keer aan

Lees Verder »
De Schuilplaats

Droom is uitgekomen

Al vele jaren droomden de meisjes ervan om naar het strand te kunnen gaan. Velen van hen hadden het strand en de zee nog nooit gezien. De reis naar het

Lees Verder »