Logo_Familie-Bak-com

Een lange adem was nodig

Na een drukke, maar hele leuke kerstvakantie moesten de jongens weer naar school. In Nederland hebben de kinderen een voorjaarsvakantie eerder in het jaar, maar hier moesten de jongens door tot en met 1 april. Het lijkt wel of de periode na de kerst een hele zware periode is en als die dan ook nog heel erg lang duurt dan heb je een lange adem nodig. Chester, Jeremy en Nathan hebben net hun rapporten gekregen en die zagen er goed uit.De één doet het van een leien dakje en de ander moet er hard aan trekken, maar ondanks dat zijn wij trots op hen.

Afgelopen week had de lagere school een schoolreisje en ik was mee als chauffeuse. Nathan vond de geitenboerderij het leukst en die mening deel ik met hem. De geiten worden gehouden voor melkproductie en dit geeft dan de lokale mensen werk en een inkomen.

Chester en Jeremy hebben een paar maanden terug op deze boerderij gewerkt als een soort werkweek. Zij hebben zo genoten dat zij in deze vakantie daar een paar dagen heen gaan om weer te helpen, want er is weer een nieuwe stal in aanbouw, dus werk genoeg. 

Nu hebben de jongens 2 weken vakantie en ook ik hoef niet naar de bibliotheek op school, heerlijk. Nu is het tijd om te relaxen, een beetje Nederlands te studeren en wat achterstallig werk in te halen. Jeremy gaat Peter helpen met het dak van de therapieruimte af te smeren, zodat het waterdicht is. Jeremy is (nog) een stuk lichter dan Peter dus dat is fijn. Samen met de tuinman cement maken, ja een cementmolen hebben ze niet, dus het wordt met de hand/schep gedraaid. Ik (Tatjana) zal helpen met een creatief kamp voor de meisjes van De Schuilplaats die deze week plaats zal vinden. Dit keer is er geen team, maar organiseren de stafleden het zelf.

Volgende week, de 13e, 14e en 15e is het hier Thais nieuwjaar en dan wordt er met water gegooid. De kinderen kijken er erg naar uit, maar wij niet zo heel erg, want veel mensen drinken te veel en gaan dan toch de weg op of halen andere nare dingen uit en ook het gooien met water veroorzaakt veel ongelukken. Het is dus oppassen en op een gepaste manier genieten van dit feest. Wel zullen we onze belangrijke papieren, zoals onze paspoorten in plastic zakjes bij ons dragen.

Wij gaan dus genieten van deze 2 weken en wij hopen dat jullie ook genieten van wat jullie mogen doen. Besef dat elke dag weer een cadeautje is en geniet vooral van elkaar, want je weet nooit hoe lang je nog hebt. Klinkt dramatisch, maar het is heel reeel.

   

Meer Recent Nieuws

De Schuilplaats

Mijn mening

In de afgelopen periode zijn er meerdere keren lessen geweest over de rechten van het kind. Er is een organisatie bij ons langs geweest die de “moeders” en later ook

Lees Verder »
Familie Bak

Nood breekt wetten

Wat als je in je keuken komt en je ziet je vriezerdeur open staan en een deel van je spullen zijn half ontdooit? Sommige etenswaren moeten dan weggegooid worden, maar

Lees Verder »
De Schuilplaats

Waar blijft de tijd

“De tijd vliegt” zeggen we weleens. Of “Er zit maar 24 uur in een dag”. Zo zijn er nog wel meer uitspraken over de tijd. Dat je niet alles tegelijk

Lees Verder »