Logo_Familie-Bak-com

Naar school? Ja wij gaan ook naar school

Sinds we hier in Chiang Rai, Thailand, wonen gaan wij naar een Internationale school toe ongeveer 20 minuten auto rijden bij ons vandaan. Het is een school wat onstaan is vanuit een homeschoolings systeem. Drie gezinnen hebben de handen ineen geslagen en zijn elkaar gaan helpen met hun kinderen les te geven, waardoor er meer tijd vrij kwam om het werk voor hun ministrie te doen. Op dit moment (2010) bestaat de school uit zo’n 65 leerlingen van vele nationaliteiten afkomstig. De kinderen kunnen studeren vanaf kindergarden tot en met 12th grade. Dat is lagere school en middelbare en hogere school.

De school is bezig met het officieel erkend worden onder de Thaise overheid wat vele positieve gevolgen zal hebben voor de leerlingen. Voor het officieel worden is er eigen land met een eigen gebouw nodig. Het land is er inmiddels al, maar de bouw van de school is nog niet begonnen, doordat de financiën nog niet toereikend zijn. De Thaise overheid erkend de school wel, maar de onkosten voor de bouw van de school moet volledig door sponsors betaald worden. Wilt u meehelpen bouwen aan de Internationale school in Chiang Rai, die het mogelijk maakt dat missionairie kinderen hier veilig en wel kunnen studeren?

Ben je op zoek naar een geweldige baan als docent? Dan ben je ook van harte welkom.

Onder het kopje link   http://www.flcschool.com   kun je de link vinden naar de Family Learning Center, zoals de school tot nog toe heet. Officieel heet het nu afgekort CRICS.

Meer Recent Nieuws

De Schuilplaats

Geslaagd

De zomervakantie is een paar weken geleden begonnen. Alle meisjes genieten van deze tijd: ze hoeven even niet naar school, niet vroeg op te staan en geen huiswerk te maken.

Lees Verder »
Familie Bak

Thailand versus Nederland

Begin maart begon in Thailand de zomertemperatuur al flink op te lopen en ook was het smogseizoen begonnen. Dit is geen fijne combinatie kan ik je verzekeren. Als het 35

Lees Verder »
De Schuilplaats

Tijd voor een nieuw kleurtje

Wist je dat het in Thaise scholen verboden is om je haar te verven? Het haar wordt namelijk gezien als onderdeel van hun uniform. Ook brillen mogen geen felle kleuren

Lees Verder »