Logo_Familie-Bak-com

Vervolg vakantie

Helaas voor de jongens is de vakantie bijna voorbij. We hebben wel genoten van de vrije tijd en de mogelijkheden om van alles en nog wat en niets te ondernemen. Wat hebben we zoal gedaan: We zijn met vrienden, na de conferentie, naar het bergdorp gegaan waar zij onder de Karen werken. Zij werken hier al ruim 20 jaar en zijn dus doorgewinterde zendingswerkers. Wij mochten daar uitrusten, genieten van elkaar, zij hebben 2 kinderen van 13 en 16. We hebben samen uitstapjes gemaakt en met elkaar gedeeld wat ons bezighoud.
Wij hebben vooral veel mogen leren van de ervaring die zij al hebben. Toen het tijd was om te vertrekken zei iedereen dat ze nog niet wilden gaan of ons niet wilden laten gaan. Ons schema had nog wat rek en dus bleven we een paar dagen langer. Het was een heerlijke tijd waaraan we goede herinneringen hebben overgehouden, het is zeker voor herhaling vatbaar.
Verder hebben de jongens keurig elke dag hun huiswerk gemaakt en het meeste is al af. Dit leek in eerste instantie een grote opgaaf, maar viel uiteindelijk wel mee. Natuurlijk wilden ze niet aan hun huiswerk, maar het gaf wel elke dag een doel en ritme. Wij als ouders hebben het niet zo negatief ervaren als we van te voren wel waren.
In het begin van de vakantie was het weer heerlijk warm en vaak droog, maar de laatste maand heeft het veel geregend en dan vooral overdag, waardoor we niet zoveel konden doen. Nu is het weer een paar dagen heerlijk en hebben de mannen het bad in de tuin opgezet en spelen ze onder de parasol uren in het water.
Hier in de stad hebben we een heerlijke schepijs salon en daar gaan we af en toe genieten van een heerlijk ijsje. Ook voor Nathan hebben ze sorbetijs, dus dat is feest. Bowlen, zwemmen, dagjes uit, etc.

Peter kreeg bezoek van een paar oud collega’s en hun vrienden, in totaal 6 man. Zij verbleven in de stad en kwamen al fietsend vanuit Ho Chi Min (Vietnam) via Cambodja, Bangkok naar Chiang Rai.Ja u leest het goed, dit hebben zij echt gedaan. Het is hen zo goed bevallen dat ze al plannen maken om over twee jaar nog een keer zoiets te ondernemen. Zij hebben de echte In’s and out’s van Azië gezien en dat is veel leuker dan een reis via een reisbureau waar alles voorgekauwd is en je alleen op de toeristische plekjes komt. We hebben genoten van hun bezoek en hun verhalen. We hebben een paar dagen met ze op mogen trekken en ze mee mogen nemen naar mooie plekken, via niet toeristische wegen. Het was net of we elkaar al heel lang heel goed kenden, ook de kinderen hebben enorm genoten van hun aanwezigheid.

Op dit moment bereiden wij ons alle vijf voor op de nieuwe periode van school, leren en werken. We zullen het alle vijf erg druk krijgen, maar dat geeft niets. Allereerst moeten we alle vijf studeren en verder mogen we onze kwaliteiten ten dienste stellen voor de meiden hier. Tatjana zal ook weer op de school van de jongens meehelpen en bij de meiden helpen. Kortom volle weken met hopelijk veel nieuws om jullie via de website of de Fanmail te vertellen. Overigens kunnen we niet altijd in detail treden over ons werk vanwege privacy rechten, onze excuses daarvoor.

Allemaal een hartelijke groet en tot de volgende keer, Tatjana.

   

Meer Recent Nieuws

De Schuilplaats

Even afkoelen

We kregen afgelopen maand een donatie om de meisjes te trakteren op een ijsje. Het duurde even voordat we gebruik maakten van dit cadeautje, maar toen het eenmaal zover was

Lees Verder »
Familie Bak

Vrijetijdsbesteding

Peter en ik vinden het leuk om te toeren op onze brommo’s (klein formaat motor, maar net geen brommer te noemen). Eindelijk kwamen we daar laatst weer een keer aan

Lees Verder »
De Schuilplaats

Droom is uitgekomen

Al vele jaren droomden de meisjes ervan om naar het strand te kunnen gaan. Velen van hen hadden het strand en de zee nog nooit gezien. De reis naar het

Lees Verder »