Logo_Familie-Bak-com

Vooruitzicht

Daar zijn we weer, na lange tijd even tijd maken om u weer wat informatie te geven via onze website, we gaan even updaten over de dagelijkse dingen nu, maar ook over dingen die al iets ouder zijn.
We beginnen met December 2008, Kerst vieren met de ministrie, dit is een tijd van samenzijn en heel veel dingen samen doen.Tatjana heeft een kerstverhaal van uit het Nederlands naar het Engels en van het Engels naar het Thais vertaald samen met onze docent, op de samenkomst heeft toen 1 van de Thaise stafleden het verhaal voorgelezen en hebben we er een Powerpoint presentatie bij vertoond met plaatjes die betrekking hadden op het verhaal.
De school van onze jongens is gelukkig gesloten tijdens een korte kerstvakantie, dit is alleen voor onze school want de meiden van de schuilplaats moeten gewoon naar school, ook op 1e en 2e kerstdag.
We hebben het weer overleefd, en nu is het nieuwjaarsdag en mogen we even terug denken aan 2 jaar alweer hier , ja alweer 2 jaar wat gaat die tijd toch snel.
De jongens doen het heel goed, op school maar ook thuis en op “de schuilplaats” , ze leren op school een klein beetje Thais te spreken en schrijven dit doen ze heel langzaam aan en we hopen dat ze eerdaags ook met de Thaise kinderen kunnen praten. Maar goed ze willen zo graag de taal spreken en op school gaat het niet zo snel, dus hebben wij besloten om onze thaise docent te vragen om op zaterdag de jongens extra Thais te leren, dit vinden ze heel leuk en ook onze docent vindt het leuk om de jongens de taal te leren.
Zelf hebben we 4 dagen in de week Thaise les 2 uur zelfstudie en 2 uur met onze docent, dus we leren 4 uur per dag Thais, dit is voor de een iets makkelijker dan voor de ander maar goed gewoon doorgaan en proberen hetgeen we hebben geleerd in praktijk te gebruiken. Voor peter is dat niet zo moeilijk omdat hij op “de Schuilplaats” toch al Thais moet spreken, en als hij iets wil kopen of laten maken dan moet hij het toch in het Thais doen, want Engels is iets wat 90% van de mensen echt niet spreekt.
Tatjana spreekt alleen Thais als we eten op “de Schuilplaats” of als we ergens heen gaan. Maar goed Tatjana spreekt en schrijft de taal beter dan dat ik het doe, ze kan het gewoon veel makkelijker onthouden en weet het ook op de juiste manier te gebruiken.
Het werken op “de Schuilplaats” gaat gewoon door en elke dag is anders, geen ding is er gelijk .
Via onze kerk in Nederland hebben we een geweldige gift ontvangen, dit was speciaal voor een speelplek voor de kleinste meisjes op “de Schuilplaats”. Hier ben ik vorig jaar al wel mee begonnen, maar door tijdgebrek en veel onderhoud aan de huizen hebben we het werk een tijdje moeten laten liggen, en zijn we begin dit jaar weer verder gegaan, en nu hebben we een pracht van een speelplaats waar we 2 schommels, 2 duikelrekken en 2 wippen hebben mogen plaatsen.

   

Meer Recent Nieuws

De Schuilplaats

Geslaagd

De zomervakantie is een paar weken geleden begonnen. Alle meisjes genieten van deze tijd: ze hoeven even niet naar school, niet vroeg op te staan en geen huiswerk te maken.

Lees Verder »
Familie Bak

Thailand versus Nederland

Begin maart begon in Thailand de zomertemperatuur al flink op te lopen en ook was het smogseizoen begonnen. Dit is geen fijne combinatie kan ik je verzekeren. Als het 35

Lees Verder »
De Schuilplaats

Tijd voor een nieuw kleurtje

Wist je dat het in Thaise scholen verboden is om je haar te verven? Het haar wordt namelijk gezien als onderdeel van hun uniform. Ook brillen mogen geen felle kleuren

Lees Verder »