Logo_Familie-Bak-com

Over Ons

Wie zijn wij?

Wij zijn Peter Bak, geboren op 11 juni 1968 en Tatjana Bak – van Tongeren, geboren op 12 juni 1975. Wij zijn beiden opgegroeid in Monnickendam, Nederland. Wij zijn op 20 augustus 1993 getrouwd en hebben drie zoons gekregen; Chester geboren op 28 februari 1996, Jeremy geboren op 29 mei 1997 en Nathan geboren op 12 juli 1999.
De eerste 4 jaar van ons huwelijk hebben wij in oud Monnickendam gewoond, waarna we verhuist zijn naar Edam. In september 1998 zijn we naar Purmerend verhuist. 

In december 2002 werden Peter en Tatjana Bak door God geroepen voor de zending, Hierna volgde een tijd van voorbereiding op wat zending voor hun zou betekenen. Door middel van verschillende bevestigingen werd duidelijk dat de Schuilplaats de plek was waar zij naar toe geroepen werden. We verkochten ons huis en onze auto en zegden onze banen op. Peter werkte toentertijd als technisch conciërge op een middelbare school en Tatjana was werkzaam in de zorg voor mensen met een licht verstandelijke beperking als begeleider in het zelfstandig wonen project. Ook zochten we een nieuw thuis voor onze hond Buddy, pakten we al onze spullen in en brachten nog kostbare tijd met onze familie en vrienden door. Op 31 december 2006 werden Peter en Tatjana en hun 3 kinderen (toen 10, 9 en 7 jaar oud), Chester (feb ‘96), Jeremy (mei ‘97) en Nathan (juli ‘99) uitgezonden naar Thailand om daar ondersteunend zendingswerk te verrichten in de Schuilplaats. Zij lieten alles wat vertrouwd en geliefd was achter om een nieuw avontuur te beginnen. Dat betekende; leren leven in een nieuwe cultuur, de Thaise taal machtig worden en voor hun zoons studeren op een Internationale school.

Inmiddels zijn onze zoons volwassen geworden. Chester is op 16 januari 2021 getrouwd met Pimpa, zij wonen en werken in Chiang Rai, Thailand en Jeremy en Nathan wonen en werken in Nederland. En wij, Peter en Tatjana, wonen en werken ook nog steeds in Chiang Rai Thailand met nog steeds dezelfde roeping als waarmee we vertrokken zijn.

Onze roeping:

..”Wie zal Ik zenden en wie zal voor Ons gaan?” En ik zeide: “Hier ben ik, zend mij!”.... (Jesaja 6 vers 8)

Wij hebben gehoor gegeven aan deze oproep omdat we gehoorzaam willen zijn aan God, met als grondslag voor ons handelen de Bijbel, wetend dat we in alles afhankelijk zijn van God.

Peter: “Ik wil graag mijn kennis en twee rechterhanden inzetten om bij te dragen aan een goed en veilig leven voor de meisjes. Ook vind ik het belangrijk dat de meisjes mogen zien dat er ook mannen zijn die het goede met hen voorhebben en er voor ze wil zijn op de juiste manier.”

Tatjana: “Als gezin mogen we een voorbeeld zijn voor de meisjes. Een gezin waarin warmte en liefde is, maar ook soms moeite en onenigheid, die we op een goede manier proberen op te lossen. Het is belangrijk voor de meisjes om te ervaren hoe een gezond gezin functioneert.”