Logo_Familie-Bak-com

Afscheid nemen doet pijn

Als je een bepaalde leeftijd bereikt dan is het heel normaal dat je besluit om het rustiger aan te gaan doen. Dit was ook het geval met Phi Bua, zij wilde eind van dit jaar met de vut gaan. Phi Bua heeft 15 jaar in De Schuilplaats gewerkt en dat is een hele lange tijd.

Binnenshuis en ook de organisatie waar we mee werken waren al druk bezig om een eervol afscheid te organiseren, om haar te bedanken voor haar geweldige inzet, wijsheid en liefde die ze gegeven heeft in al die jaren.

Maar op maandag 10 november jongstleden kregen we een telefoontje dat Phi Bua met haar man een ongeluk hadden gehad. Phi Bua was net vrij van haar shift werken in De Schuilplaats en ging nog een boodschap doen voordat ze naar huis zouden gaan. Zij reden op de motor en zij werden vol aangereden door een auto. Phi Bua zat achterop en is met haar hoofd ergens tegenaan geknald, waardoor zij een schedelbreuk opliep. Zowel haar man als zijzelf werden afgevoerd met de ambulance naar het ziekenhuis. Phi Bua was ondanks de klap heel erg helder, zij kon nog de telefoonnummers van haar dochter en De Schuilplaats opnoemen, dus die werden meteen gebeld. Haar dochter hoorde haar moeder alsof er niets aan de hand was. Die nacht in het ziekenhuis ging de situatie dusdanig achteruit dat een operatie aan haar hoofd nodig was. Na die operatie raakte Phi Bua in een coma. Na 4 dagen zei de dokter dat ze nog maar 50/50% kans had om eruit te komen. Diezelfde avond is iedereen geïnformeerd dat Phi Bua langzaam aan het wegglijden was en het niet zou halen. Zaterdag 15 november om 15:50 uur is Phi Bua overleden aan de gevolgen van het ongeluk. 

Iedereen in De Schuilplaats wist dat we afscheid moesten nemen van Phi Bua, maar dat we dat op deze afschuwelijke, abrupte en volledige manier moesten gaan doen dat had niemand voorzien. De klap is enorm voor ons allemaal. De meisjes/dochters in het huis waar zij werkte moesten afscheid nemen van hun ‘moeder’. De collega’s moesten afscheid nemen van hun dierbare collega en grote voorbeeld. Phi Bua heeft ons allemaal zoveel gegeven, ze was een moeder, een collega, raadgever, steunpilaar, vriendin, ……. en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Phi Bua laat een enorm gat achter voor velen, we zullen haar enorm missen!

 

Meer Recent Nieuws

De Schuilplaats

Geslaagd

De zomervakantie is een paar weken geleden begonnen. Alle meisjes genieten van deze tijd: ze hoeven even niet naar school, niet vroeg op te staan en geen huiswerk te maken.

Lees Verder »
Familie Bak

Thailand versus Nederland

Begin maart begon in Thailand de zomertemperatuur al flink op te lopen en ook was het smogseizoen begonnen. Dit is geen fijne combinatie kan ik je verzekeren. Als het 35

Lees Verder »
De Schuilplaats

Tijd voor een nieuw kleurtje

Wist je dat het in Thaise scholen verboden is om je haar te verven? Het haar wordt namelijk gezien als onderdeel van hun uniform. Ook brillen mogen geen felle kleuren

Lees Verder »