Logo_Familie-Bak-com

Atleten

In de Schuilplaats wonen vijf atleten die op dit moment regionaal op hoog niveau functioneren en over een poosje zelfs mogelijkheid hebben om ook op landelijk niveau door te dringen. Deze meisjes doen aan zelfverdediging. Een aantal jaar geleden kwam er een vrijwilligster die zelfverdediging aan alle meisjes heeft geleerd, waarna er contact met de lokale sportschool is gekomen. Toen de meisjes alleen op zaterdagen kwamen sporten bleek al snel wie er wel en wie er niet in geïnteresseerd was. Al snel bleek dat deze vijf meisjes het geweldig vonden en er nog goed in waren ook. De sportleraar wilde hen graag een kans geven om te kijken of ze dit op een hoger niveau konden gaan spelen. Hij heeft ze, samen met andere trainers, zover gekregen dat ze nu dus al hoog staan in de regionale groep. Vooral deze sportleraar, zijn vrouw en die vrijwilligster helpen onze meisjes ook financieel met de sport, want daar komt best wat bij kijken. Regelmatig moeten ze wedstrijden spelen en niet alleen in Chiang Rai, maar ook in Chiang Mai en Bangkok.

De meisjes spelen nu dus op hoog niveau en dat kost veel inspanning: je gewicht op peil houden en elke dag trainen om je conditie op peil te houden en dit naast een volle week school en al het huiswerk. Deze vijf meisjes kunnen dit aan en hebben er plezier in. Zij leren ontzettend veel en wij hebben ze in deze paar jaar enorm zien groeien in hun zelfbeeld.

Zo proberen we voor alle meisjes te kijken of zij naast school iets anders willen leren, zoals een muziekinstrument, creativiteit of een nieuwe taal. Als ze weten wat ze willen dan zoeken we de juiste plek voor hen om dit te kunnen doen. Het is enorm belangrijk om iets te doen wat je graag wilt en je op die manier verder te ontwikkelen.

 

Meer Recent Nieuws

De Schuilplaats

Geslaagd

De zomervakantie is een paar weken geleden begonnen. Alle meisjes genieten van deze tijd: ze hoeven even niet naar school, niet vroeg op te staan en geen huiswerk te maken.

Lees Verder »
Familie Bak

Thailand versus Nederland

Begin maart begon in Thailand de zomertemperatuur al flink op te lopen en ook was het smogseizoen begonnen. Dit is geen fijne combinatie kan ik je verzekeren. Als het 35

Lees Verder »
De Schuilplaats

Tijd voor een nieuw kleurtje

Wist je dat het in Thaise scholen verboden is om je haar te verven? Het haar wordt namelijk gezien als onderdeel van hun uniform. Ook brillen mogen geen felle kleuren

Lees Verder »