Logo_Familie-Bak-com

De jongste meisjes vertellen

Tijdens de zomervakantie (half maart tot en met half mei) kwam er een nieuw meisje bij ons wonen. We waren allemaal erg blij en opgewonden omdat we weer een nieuw familielid mochten toevoegen. Alleen de eerste dag dat ze bij ons was sprak ze helemaal niet en ze huilde ontzettend veel. Zij was bang en vond het moeilijk om om te gaan met alle nieuwe mensen en dingen die ze nu tegenkwam. Wij probeerden haar op haar gemak te stellen door tegen haar te praten en door haar een pop cadeau te geven. Toen ze de pop kreeg knuffelde ze de pop en stopte ze met huilen. In de dagen daarna begon ze te praten en te glimlachen en uiteindelijk zelfs volledig te lachen. Ze durfde weer plezier te hebben.

Twee dagen later vertelde ze ons dat ze niet meer naar huis wilde. Hier heeft ze ‘zusjes’ en ‘moeders’ die haar liefhebben en accepteren. Ze kan goed opschieten met iedereen en heeft plezier.

 

Meer Recent Nieuws

De Schuilplaats

Geslaagd

De zomervakantie is een paar weken geleden begonnen. Alle meisjes genieten van deze tijd: ze hoeven even niet naar school, niet vroeg op te staan en geen huiswerk te maken.

Lees Verder »
Familie Bak

Thailand versus Nederland

Begin maart begon in Thailand de zomertemperatuur al flink op te lopen en ook was het smogseizoen begonnen. Dit is geen fijne combinatie kan ik je verzekeren. Als het 35

Lees Verder »
De Schuilplaats

Tijd voor een nieuw kleurtje

Wist je dat het in Thaise scholen verboden is om je haar te verven? Het haar wordt namelijk gezien als onderdeel van hun uniform. Ook brillen mogen geen felle kleuren

Lees Verder »