Logo_Familie-Bak-com

Het zal je maar gebeuren

Je bent nog maar 5 jaar en je woont bij je ouders thuis. De relatie tussen je ouders is niet goed en je moeder is daardoor vaak op pad om liefde te zoeken bij andere mannen. Je helpt je vader met allerlei klusjes in en om het huis en daarbij wil hij ook nog met je slapen en misbruikt hij je sexueel. Je vader die van je zou moeten houden en voor jou zou moeten zorgen, helemaal als je moeder meer weg is dan thuis. Niemand kon en durfde iets te doen, maar dan eindelijk komt er hulp en mag je ergens anders wonen, terwijl je vader opgepakt wordt en in de gevangenis beland door zijn daden. De Schuilplaats is je nieuwe thuis, maar dat is ook eng, want je kent er niemand. Je leeft er met andere meisjes van verschillende leeftijden en je hebt vier moeders die in wisseldiensten werken. Na een week begint het een klein beetje te wennen, na twee weken wordt het weer iets beter en kun je weer lachen en begin je de mensen om je heen te vertrouwen. De eerste maanden durfde je niet alleen te slapen omdat je ontzettend bang was en nam een groter meisje, die nu je zus is, je bij haar in bed om zo je angst weg te nemen. Dit vond je heel prettig en zo durfde je dan toch te slapen. Na een paar maanden lukt het je om alleen te slapen en ben je zo trots dat je dit grote nieuws ook aan mij (Tatjana) vertelt.

Bij het horen van dit nieuws kon ik wel huilen, huilen van verdriet om de pijn die dit jonge meisje al heeft meegemaakt in haar prille leven en huilen van blijdschap omdat ze zich nu veilig mag weten in De Schuilplaats. Wij mogen, samen met onze collega’s, meisjes als Paai* (niet haar echte naam) opnemen in De Schuilplaats en ze geborgenheid en liefde bieden en daarmee weer hoop voor de toekomst. Dit kunnen wij alleen maar doen doordat wij mensen achter ons hebben staan, mensen die dit leed zien en graag willen helpen om meisjes als Paai een kans op een leven zonder sexueel misbruik willen geven.

Meer Recent Nieuws

De Schuilplaats

Geslaagd

De zomervakantie is een paar weken geleden begonnen. Alle meisjes genieten van deze tijd: ze hoeven even niet naar school, niet vroeg op te staan en geen huiswerk te maken.

Lees Verder »
Familie Bak

Thailand versus Nederland

Begin maart begon in Thailand de zomertemperatuur al flink op te lopen en ook was het smogseizoen begonnen. Dit is geen fijne combinatie kan ik je verzekeren. Als het 35

Lees Verder »
De Schuilplaats

Tijd voor een nieuw kleurtje

Wist je dat het in Thaise scholen verboden is om je haar te verven? Het haar wordt namelijk gezien als onderdeel van hun uniform. Ook brillen mogen geen felle kleuren

Lees Verder »