Logo_Familie-Bak-com

Science Fair

Maart is de tijd van het jaar voor de “Science Fair” op de Internationale school waar Jeremy en Nathan studeren. Het is de bedoeling dat iedere student individueel of met de klas iets op het gebied van natuur –en wetenschap als project doet. In de ene klas krijgen ze een vaste opdracht waarbinnen ze moeten werken en in andere klassen mag de student zelf een project bedenken en als die goedgekeurd is door de docent uitvoeren.

Nathan moest werken binnen een gegeven kader. Zijn klas moest onderzoeken hoe iemand zich het beste kan concentreren. Nathan moest onderzoeken of het maken van wiskunde opdrachten en tegelijkertijd luisteren naar een film goed samen gaat. De conclusie is dat het concentratievermogen duidelijk verminderd tijdens het luisteren naar een film. Wel bleek het soort film van invloed te zijn. Een ‘comedy’ werkte als een grotere afleiding dan bijvoorbeeld een ‘crime fantasie’ film.

Nathan hoopt dat zijn klas volgend jaar geen vaste opdracht krijgt, maar dat hij zelf een project mag gaan kiezen, of de docent moet met iets heel leuks aankomen. Deze opdracht vond hij absoluut niet leuk om te doen!

Jeremy had wel de vrije keus en hij liep al vanaf het begin van het schooljaar met het idee rond om een aardappelkanon te maken. Dit is gelukt! Tijdens de Science Fair mocht hij aardappelen schieten met het kanon en dat gaf natuurlijk flink publieke aandacht. Voor Jeremy was het zijn laatste project voor Science op deze school. Eind mei zit zijn tijd op school erop en zal hij een nieuwe fase van zijn leven in gaan. Spannend!

Meer Recent Nieuws

De Schuilplaats

Geslaagd

De zomervakantie is een paar weken geleden begonnen. Alle meisjes genieten van deze tijd: ze hoeven even niet naar school, niet vroeg op te staan en geen huiswerk te maken.

Lees Verder »
Familie Bak

Thailand versus Nederland

Begin maart begon in Thailand de zomertemperatuur al flink op te lopen en ook was het smogseizoen begonnen. Dit is geen fijne combinatie kan ik je verzekeren. Als het 35

Lees Verder »
De Schuilplaats

Tijd voor een nieuw kleurtje

Wist je dat het in Thaise scholen verboden is om je haar te verven? Het haar wordt namelijk gezien als onderdeel van hun uniform. Ook brillen mogen geen felle kleuren

Lees Verder »