Logo_Familie-Bak-com

Interview met Phae (43 jaar)

Hoe lang werk je al in De Schuilplaats?
Al met al werk ik nu 17 jaar in De Schuilplaats. 

Welke functie heb je binnen De Schuilplaats?
Ik ben 1 van de 3 hoofd stafleden, wij leiden samen De Schuilplaats. Ik werk zelf in het huis Shalom samen met nog 3 collega’s. Ik ben de leidinggevende van dat huis en samen met twee andere leidinggevenden leiden wij De Schuilplaats in zijn geheel.

Wat vind je zo fijn aan het werken binnen De Schuilplaats?
Ik heb altijd graag met kinderen willen werken, maar om echt aan te geven waarom moet ik wat achtergrondinformatie geven over mijn leven.

Zelf heb ik een heel goede jeugd gehad, samen met mijn 6 broers en zussen. Ik ben de jongste van het stel. Wel moest ik mijn vader al voor mijn eerste jaar missen doordat hij overleed. Ik heb in ons gezin bijzondere liefde mogen ervaren en weet zeker dat ik in dit gezin geplaatst ben om later deze liefde uit te mogen delen.

Toen ik al volwassen was heb ik samengewerkt met een gezin dat vrijwilligerswerk deed in Chiang Mai. Ik mocht hen onder andere helpen met de boekhouding. Deze plek was heel bijzonder, maar was niet DE plek. Ik had een verlangen om met jonge kinderen te werken. Mijn broer gaf aan dat er werk aangeboden werd in Chiang Rai bij De Schuilplaats. Ik solliciteerde en ging weer terug naar Chiang Mai. Ik wilde graag dichtbij mijn ouderlijk huis werken om ook voor mijn moeder te kunnen zorgen, dus dit zou geweldig zijn. Na 2 weken belden ze mij op en boden mij een baan aan, maar wel met tieners, ipv met kleine kinderen.

Na 2 jaar werken zou ik een opleiding gaan doen, maar die ging plotseling niet door. Ik kreeg toen de kans om in een Refuge Camp te gaan werken samen met mijn tante. Ik zou een goede baan krijgen , een eigen auto, maar ik voelde dat dit niet mijn plek was. Toen ze mij belden of ik terug wilde komen om te werken in De Schuilplaats, wist ik zeker dat dit de plek was waar ik moest zijn. 4 jaar later heb ik alsnog die opleiding kunnen doen.

Vanaf het moment dat in 2006 het huis voor de meisjes van 6 t/m 12 jaar is open gegaan mag ik daar werkzaam zijn. Dat is waar mijn hart ligt.

Inmiddels zijn alle drie de huizen voor alle leeftijden (dus niet meer een huis voor jonge meisjes en een huis voor tieners) en blijven de kinderen, die al in het huis waar ik werk woonden, hier opgroeien. Nu zie je de meisjes veranderen in tieners en dat is heel bijzonder.

Meer Recent Nieuws

De Schuilplaats

Wat als je iemand bewusteloos op straat ziet liggen? Of als je een ongeluk ziet gebeuren en er zijn gewonden? Wat doe jij dan? Kun je helpen? Ben je in

Lees Verder »
Familie Bak

Lasagna ala Peter

Al een hele tijd geleden, ja al zeker twee jaar geleden, hadden wij het leuke idee opgevat om lasagna ala Peter te maken voor de meisjes. We hadden extra grote

Lees Verder »
De Schuilplaats

Terug naar school

De lange en erg warme zomervakantie is voorbij en alle meisjes zijn weer naar school. De eerste schoolweek is altijd een beetje chaotisch, want iedereen moet weer in het ritme

Lees Verder »