Logo_Familie-Bak-com

Na zelf geholpen te zijn een ander helpen

Manee* (niet haar echte naam) is een jonge vrouw, is getrouwd en heeft twee zoons van 15 en 8 jaar oud. Toen ze een tiener was heeft zij een aantal jaren in De Schuilplaats gewoond. Ze heeft een heel zwaar leven gehad en heeft veel moeten overwinnen en hard moeten knokken om een eigen leven op te kunnen bouwen. Ook in haar huwelijk is het in de eerste jaren heel zwaar geweest, maar Manee is een vrouw die het leven van de positieve kant bekijkt, doorzettingsvermogen heeft en een groot hart heeft. Op dit moment hebben Manee en haar man een eigen ‘kraam’, waar ze eten verkopen langs de weg. Ze maken beiden lange dagen en moeten heel hard werken om genoeg geld voor hun gezin binnen te krijgen.

Een paar maanden terug kwam Manee na jaren weer in contact met haar jongere broer. Zijn relatie met zijn eerste vrouw is stuk. Hij heeft een zoon van 13 jaar en hij zorgde daarvoor, totdat hij een nieuwe vrouw ontmoette en zij zwanger werd. Zijn zoon is niet meer welkom en hij wordt niet geaccepteerd zoals hij is. Toen deze jongen aan zijn tante Manee vroeg of hij bij hun mocht wonen twijfelde zij en haar man geen moment en namen hem op in het gezin. Deze jongen is beschadigd en heeft moeite in het leven.

Manee en haar man hebben hun huis en hart open gezet voor hun neefje ondanks dat zij zelf met moeite rond kunnen komen. Het is heel mooi om te zien dat Manee een groot en warm hart heeft en weet hoe het is om een nare jeugd te hebben. Zij mocht zelf hulp ontvangen in De Schuilplaats en nu mag zij haar neefje helpen!

Meer Recent Nieuws

De Schuilplaats

Geslaagd

De zomervakantie is een paar weken geleden begonnen. Alle meisjes genieten van deze tijd: ze hoeven even niet naar school, niet vroeg op te staan en geen huiswerk te maken.

Lees Verder »
Familie Bak

Thailand versus Nederland

Begin maart begon in Thailand de zomertemperatuur al flink op te lopen en ook was het smogseizoen begonnen. Dit is geen fijne combinatie kan ik je verzekeren. Als het 35

Lees Verder »
De Schuilplaats

Tijd voor een nieuw kleurtje

Wist je dat het in Thaise scholen verboden is om je haar te verven? Het haar wordt namelijk gezien als onderdeel van hun uniform. Ook brillen mogen geen felle kleuren

Lees Verder »