Logo_Familie-Bak-com

Oud en nieuw in de Schuilplaats

In het afgelopen jaar zijn er heel veel nieuwe meisjes in De Schuilplaats komen wonen. Voor allen was het dus nieuw om oud en nieuw met ons te vieren. Ze keken er allemaal erg naar uit, want onderling hebben ze elkaar natuurlijk veel verteld. Er wordt versierd, een decor gemaakt waar opvoeringen gedaan kunnen worden en er worden matten neergelegd waarop we gaan zitten om te eten. Het eten is Thai barbeque. Het is een pan met een bolling en een geul (lijkt op Bollejapen of Bollejannen) op een kolenvuur. Op de bolling bak je vlees of vis en in de geul zit bouillon waarin je groente en tahoe of worstjes kookt. Daarbij natuurlijk heerlijke sausjes, gebakken rijst en fruit. Doordat alles bij elkaar plaatsvindt werden er tussen het eten door de dansuitvoeringen gedaan. Ook is er tijd besteed om uit te spreken waar je dankbaar voor bent van het afgelopen jaar en werd er uitgekeken naar het volgende jaar. Het is erg mooi om te horen dat de meisjes dankbaar zijn voor het kunnen wonen in De Schuilplaats, dat ze dankbaar zijn voor de moeders en de mogelijkheid om naar school te gaan.

Als klap op de vuurpijl wordt er karaoke gezongen en gedanst. Onze jongste meisjes van 5 jaar beten het spits af. Het maakt niet uit of je wel of niet mooi kunt zingen of dansen, iedereen doet mee en heeft de grootste lol. Wat is het dan gaaf om te zien dat zelfs het meisje wat normaal heel stil is en echt nog erg in de knoop zit met haar leven, helemaal uit haar dak gaat en voor meer dan 100% geniet. Wat heerlijk dat ze even alles kon vergeten!

Wij wensen jullie allemaal een geweldig nieuw jaar toe!
Namens alle meisjes en staf van De Schuilplaats

Meer Recent Nieuws

De Schuilplaats

Geslaagd

De zomervakantie is een paar weken geleden begonnen. Alle meisjes genieten van deze tijd: ze hoeven even niet naar school, niet vroeg op te staan en geen huiswerk te maken.

Lees Verder »
Familie Bak

Thailand versus Nederland

Begin maart begon in Thailand de zomertemperatuur al flink op te lopen en ook was het smogseizoen begonnen. Dit is geen fijne combinatie kan ik je verzekeren. Als het 35

Lees Verder »
De Schuilplaats

Tijd voor een nieuw kleurtje

Wist je dat het in Thaise scholen verboden is om je haar te verven? Het haar wordt namelijk gezien als onderdeel van hun uniform. Ook brillen mogen geen felle kleuren

Lees Verder »