Logo_Familie-Bak-com

Spannende tijd

Een meisje van 18 jaar oud heeft haar middelbare school afgerond en is net verhuisd naar een grote plaats ruim drie uur bij ons vandaan. Zij gaat daar naar een speciaal beroepsonderwijs opleiding waar zij hoopt een beroep onder de knie te krijgen, waardoor zij later werk kan vinden.
Zij vond het heel spannend om het vertrouwde huis, de “moeders” en haar “zussen” te verlaten. Het gaat goed met haar maar ze mist thuis (Baan Phak Phing) enorm.

Twee andere meisjes van 18 en 19 jaar zijn ook naar diezelfde grote plaats verhuisd om daar een HBO sportopleiding te doen. Het meisje van 18 jaar oud kon niet wachten tot ze eindelijk de deur uit mocht om vervolgens op kamers te gaan wonen op het universiteitsterrein. Maar het meisje van 19 jaar zag er erg tegenop om haar gezin los te laten en zonder hen verder te moeten.  Beiden vonden ze het erg spannend om aan hun nieuwe leven te beginnen en nieuwe mensen te ontmoeten, zoals studenten en docenten. Ook de onwetendheid over hoe alles in zijn werk zal gaan op deze opleiding was spannend. Ze zijn inmiddels bijna een maand weg, maar het gaat goed met ze, ondanks dat ze thuis missen.

Soms moeten de “moeders” naar die grote plaats voor andere afspraken, zij zullen dan zeker bij hen op visite gaan om te kijken hoe het met ze gaat en om ze een hart onder de riem te steken.

 

Meer Recent Nieuws

De Schuilplaats

Geslaagd

De zomervakantie is een paar weken geleden begonnen. Alle meisjes genieten van deze tijd: ze hoeven even niet naar school, niet vroeg op te staan en geen huiswerk te maken.

Lees Verder »
Familie Bak

Thailand versus Nederland

Begin maart begon in Thailand de zomertemperatuur al flink op te lopen en ook was het smogseizoen begonnen. Dit is geen fijne combinatie kan ik je verzekeren. Als het 35

Lees Verder »
De Schuilplaats

Tijd voor een nieuw kleurtje

Wist je dat het in Thaise scholen verboden is om je haar te verven? Het haar wordt namelijk gezien als onderdeel van hun uniform. Ook brillen mogen geen felle kleuren

Lees Verder »