Logo_Familie-Bak-com

Regenseizoen

Het regenseizoen is volop in gang in het noorden van Thailand. Er is geen peil op het weer te trekken, zeker niet als het gaat om het weersvoorspelling. Je bent dan ook blij als je droog overkomt als je de deur uit moet. Wel zien we door dit weer regelmatig mooie luchten. Volgens mij zijn de vogels blij met de regen, want zij kunnen nu weer genoeg plekken vinden om een bad te nemen. Laatst kwam een heel klein mooi vogeltje precies voor mijn raam zitten en doordat wij daar donker glas in hebben zitten kon het vogeltje mij niet dichterbij zien komen om een foto te maken. Jullie kunnen dan ook meegenieten door de foto die aardig gelukt is.

Peter en ik moesten voor een aantal dagen naar Chiang Mai, zo’n drie uur rijden bij ons vandaan. Wij hebben meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om een dagje de natuur in te trekken toen we even niets op de agenda hadden staan. Met de brommer, die we mee hadden genomen in de auto, hebben we een bergrit gemaakt. We kwamen tot de ontdekking dat we dit nog nooit eerder hadden gedaan. We hebben enorm genoten. We konden zelfs vrij dicht bij een waterval komen, waar we vervolgens het laatste stuk te voet verder moesten. We hebben echt geluk gehad, want dit was ongeveer de enige dag dat het niet geregend heeft.

 

Meer Recent Nieuws

De Schuilplaats

Geslaagd

De zomervakantie is een paar weken geleden begonnen. Alle meisjes genieten van deze tijd: ze hoeven even niet naar school, niet vroeg op te staan en geen huiswerk te maken.

Lees Verder »
Familie Bak

Thailand versus Nederland

Begin maart begon in Thailand de zomertemperatuur al flink op te lopen en ook was het smogseizoen begonnen. Dit is geen fijne combinatie kan ik je verzekeren. Als het 35

Lees Verder »
De Schuilplaats

Tijd voor een nieuw kleurtje

Wist je dat het in Thaise scholen verboden is om je haar te verven? Het haar wordt namelijk gezien als onderdeel van hun uniform. Ook brillen mogen geen felle kleuren

Lees Verder »