Logo_Familie-Bak-com

Twee super leuke dagen

Het lokale regering ziekenhuis in Chiang Rai organiseerde twee dagen van creatieve activiteiten voor meisjes van twee locaties, waar meisjes wonen met een vergelijkbare achtergrond. In totaal werden 60 meisjes uitgenodigd, ook de meisjes van de Schuilplaats. Deze dagen werden o.a. georganiseerd door een aantal psychologen waar de Schuilplaats mee samenwerkt. Een aantal van de meisjes kenden hen dus al, dat was bijzonder! Daarnaast leerden ze nieuwe meisjes kennen van de andere locatie.

Het doel was om deze meisjes een heerlijk ontspannen tijd aan te bieden, waarin ze nieuwe dingen konden leren, elkaar konden leren kennen en veel plezier konden maken.

De meisjes hebben onder andere maskers gemaakt, gekleid, spelletjes gedaan en T-shirts beschilderd. Ze mochten allemaal hun zelf beschilderde T-shirt mee naar huis nemen. Het waren twee mooie dagen, de meisjes hebben enorm genoten!

Plezier en ontspanning is belangrijk, daarnaast hopen we dat creativiteit de meisjes helpt zich te ontwikkelen, hun eigen talenten te ontdekken en uiting te leren geven aan wat er in hen leeft. Kleine stapjes in het verwerken van nare dingen uit het verleden en bouwstenen voor de toekomst!

Voor onze meisjes was het voor het eerst dat zoiets in hun eigen taal en van zo dichtbij werd aangeboden. We zijn dan ook erg dankbaar voor dit initiatief.

   

Meer Recent Nieuws

De Schuilplaats

Geslaagd

De zomervakantie is een paar weken geleden begonnen. Alle meisjes genieten van deze tijd: ze hoeven even niet naar school, niet vroeg op te staan en geen huiswerk te maken.

Lees Verder »
Familie Bak

Thailand versus Nederland

Begin maart begon in Thailand de zomertemperatuur al flink op te lopen en ook was het smogseizoen begonnen. Dit is geen fijne combinatie kan ik je verzekeren. Als het 35

Lees Verder »
De Schuilplaats

Tijd voor een nieuw kleurtje

Wist je dat het in Thaise scholen verboden is om je haar te verven? Het haar wordt namelijk gezien als onderdeel van hun uniform. Ook brillen mogen geen felle kleuren

Lees Verder »