Logo_Familie-Bak-com

Nieuwe tijden

Voor ons als gezin breekt er een nieuwe tijd aan. Nathan gaat, net als Jeremy, in Nederland wonen en studeren. Jeremy gaat verhuizen en na een jaar werken beginnen aan een nieuwe studie.

Peter en ik (Tatjana) zijn met Nathan meegekomen om hem te helpen settelen en Jeremy te helpen met verhuizen. Samen met Nathan hebben we zijn nieuwe slaapkamer geschilderd, behangen en geverfd en daarna ingericht. Bij Jeremy op zijn kamer hebben we een keukentje op maat gemaakt en geplaatst en zijn kamer verder ingericht. Kortom, we hebben veel gewinkeld en veel van mensen gekregen en 2e hands op de kop kunnen tikken. De resultaten zijn super.

Voor beiden moest er ook veel papierwerk geregeld worden. Te denken valt aan: inschrijven in Nederland, adreswijziging doorgeven, huisarts kiezen, verzekering omzetten en andere verzekeringen aanvragen, bankrekening openen en/of wijzigen, studiefinanciering of lening aanvragen, OV-kaart, etc.

Het meeste is gelukt en dat is super. We kunnen ze nu met een gerust hart achter laten, ook al doet het ook pijn om ze te moeten missen. We kunnen niet even bij ze langs, of een wedstrijd kijken, samen eten, of wat dan ook. We zullen het moeten doen met telefoon, Whats App of video bellen.

Zowel Jeremy als Nathan wonen nu in Purmerend, maar 10 minuten bij elkaar vandaan. Jeremy gaat in Amsterdam studeren en Nathan in Alkmaar.
Alleen Chester woont nu nog bij ons thuis in Chiang Rai.

       

Meer Recent Nieuws

De Schuilplaats

Tijd voor een nieuw kleurtje

Wist je dat het in Thaise scholen verboden is om je haar te verven? Het haar wordt namelijk gezien als onderdeel van hun uniform. Ook brillen mogen geen felle kleuren

Lees Verder »
Familie Bak

De eerste keer

Afgelopen maand gingen Chester en Pimpa twee nachtjes weg en mocht Saoirse voor het eerst bij opa en oma logeren. Gelukkig was het in het weekend, waardoor Peter en ik

Lees Verder »
De Schuilplaats

Soldaat

Vrouwen hoeven in Thailand niet het leger in, maar mogen dat wel. Het is voor meisjes mogelijk om tijdens de bovenbouw van de middelbare school een extra vak te kiezen

Lees Verder »