Logo_Familie-Bak-com

Van harte gefeliciteerd

Op 29 november jongstleden vierden we het 25 jarig jubileum van De Schuilplaats. Eind november 1990 werden de deuren van De Schuilplaats geopend en nu in november 2015 mochten we dit met een geweldig feest vieren. Er waren veel mensen aanwezig, er werd gedanst, cadeaus uitgedeeld, over vroeger gesproken, de geschiedenis verteld en nog veel meer. Er waren ook mensen die er niet bij konden zijn, maar zij hebben een bijdrage geleverd aan een speciaal boek wat cadeau is gegeven aan Christine Overeem, de oprichtster van De Schuilplaats.

Christine heeft al die 25 jaren haar hart en ziel ingezet voor meisjes die beschadigd zijn in hun leven door misbruik. Zij heeft veel meisjes zien komen en gaan. Ook heeft zij veel staf zien komen en gaan zowel Thais als buitenlanders. Van drie meisjes die als eerste kwamen in 1 huis is De Schuilplaats uitgegroeid tot 3 huizen met ieder 10 meisjes en daarnaast nog de mogelijkheid om 6 meisjes begeleid zelfstandig te laten wonen. Op dit moment hebben we 28 meisjes in de 3 huizen wonen, 1 meisje woont begeleid zelfstandig op het terrein en 3 anderen wonen buiten de deur vanwege werk en/of studie.

Daarnaast begon Christine samen met een andere buitenlandse vrouw dit werk en kregen ze al snel hun eerste Thaise staf die samen met hen de zorg droeg voor de meisjes. Ook dit team is door de jaren heen uitgebreid naar op dit moment 13 Thai stafleden en 3 vrijwilligers.

Al deze 25 jaren is De Schuilplaats volledig afhankelijk geweest van giften! Via deze weg willen wij heel graag iedereen die op wat voor manier dan ook achter De Schuilplaats heeft gestaan bedanken voor de steun die gegeven is, waardoor het werk altijd door kon gaan. Wij kijken uit naar de volgende 25 jaar waarin we nog heel veel meisjes hopen te kunnen helpen met uw hulp.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meer Recent Nieuws

De Schuilplaats

Geslaagd

De zomervakantie is een paar weken geleden begonnen. Alle meisjes genieten van deze tijd: ze hoeven even niet naar school, niet vroeg op te staan en geen huiswerk te maken.

Lees Verder »
Familie Bak

Thailand versus Nederland

Begin maart begon in Thailand de zomertemperatuur al flink op te lopen en ook was het smogseizoen begonnen. Dit is geen fijne combinatie kan ik je verzekeren. Als het 35

Lees Verder »
De Schuilplaats

Tijd voor een nieuw kleurtje

Wist je dat het in Thaise scholen verboden is om je haar te verven? Het haar wordt namelijk gezien als onderdeel van hun uniform. Ook brillen mogen geen felle kleuren

Lees Verder »