Logo_Familie-Bak-com

Wens in vervulling

Na bijna 9 jaar is er een langverwachte wens in vervulling gegaan voor ons als gezin.

Vertrekken uit Nederland en gaan wonen en werken in Thailand is een keuze die we gemaakt hebben waar heel veel mooie en bijzondere kanten aan zitten. Maar deze keuze heeft ook minder leuke kanten die van grote invloed zijn op ons alle vijf. Zo is het altijd lastig om familie, vrienden en bekenden te moeten missen, niet even een bakkie kunnen doen bij elkaar of elkaar zien in de kerk of in de winkel. Ik noem maar even wat, vul zelf maar in wat er bij jou opkomt. Het missen van Nederland is er ook qua klimaat/temperatuur, maar dat weegt niet op tegen het missen van mensen die ons dierbaar zijn. Het is dan ook altijd een vreugde als we bezoek uit Nederland krijgen. Opa & oma Bak en opa en oma van Tongeren zijn al meerdere keren bij ons geweest, zo ook mijn (Tatjana) zus en daarnaast nog vrienden en bekenden. Het schrijven van nieuwsbrieven geeft mensen altijd wel een beeld van ons leven hier, maar wat we steeds horen als mensen bij ons zijn is dat wat de nieuwsbrief overbrengt maar een tipje van de ijsberg is. Het hier (in Thailand) zijn, het voelen, ruiken en meemaken van ons leven hier geeft een volledig beeld en dat is wat een grote impact heeft.

Mijn (Tatjana) broer heeft al vanaf het moment dat we weg zijn gegaan het verlangen om bij ons op bezoek te komen, om te zien, proeven, ruiken en meemaken hoe wij leven. Na dus bijna 9 jaar is het eindelijk zo ver en is hij samen met zijn vrouw en twee kinderen bij ons op bezoek. Ik kan alleen maar voor mijzelf spreken dat dit echt heel gaaf is en zeer de moeite waard. Het is een heel bijzondere tijd en we zijn dan ook heel dankbaar voor deze kans in ons leven.

         

Meer Recent Nieuws

De Schuilplaats

Geslaagd

De zomervakantie is een paar weken geleden begonnen. Alle meisjes genieten van deze tijd: ze hoeven even niet naar school, niet vroeg op te staan en geen huiswerk te maken.

Lees Verder »
Familie Bak

Thailand versus Nederland

Begin maart begon in Thailand de zomertemperatuur al flink op te lopen en ook was het smogseizoen begonnen. Dit is geen fijne combinatie kan ik je verzekeren. Als het 35

Lees Verder »
De Schuilplaats

Tijd voor een nieuw kleurtje

Wist je dat het in Thaise scholen verboden is om je haar te verven? Het haar wordt namelijk gezien als onderdeel van hun uniform. Ook brillen mogen geen felle kleuren

Lees Verder »