Logo_Familie-Bak-com

Zomerkamp

20 april landden Lydia, Anita en Jedidja in Chiang Rai voor het houden van een zomerkamp. Hier volgt hun verslag:

Wat hebben we genoten van het optrekken met de meisjes van de Schuilplaats tijdens het zomerkamp!
De eerste dag begon met het maken van sokpoppen, die de meisjes later gebruikten tijdens de Engelse les. Ontzettend leuk om te zien hoe creatief iedereen aan de slag ging.
Vervolgens gingen de meisjes iedere dag in drie groepen uiteen: Lydia deed met de meisjes allerlei creatieve dingen: verven, kettinkjes maken en een kaftje vilten voor een notitieboek. Trots lieten ze hun kunstwerken zien!

Op een speelse manier gaf Anita de meisjes Engelse les. Samen Engelse liedjes zingen en de woorden van keukenartikelen leren kennen door er een post-it op te plakken. Wat was het mooi om aan het einde van het kamp de voorstelling met de sokpoppen te zien en te horen wat ze geleerd hadden!

Jedidja stond versteld hoe snel de meisjes het blokfluiten oppakten. Zonder elkaars taal te kunnen verstaan is het toch mogelijk om een muziekinstrument te leren bespelen. Leuk om de meisjes zo enthousiast bezig te zien en het geleerde te beluisteren tijdens de voorstelling op de laatste dag.

Op de Nederlandse Koningsdag was het ook in de Schuilplaats een groot feest! Vlaggetjes geschminkt op de wangen en allemaal iets oranje in het haar werd er veel gelachen bij het doen van Oudhollandse spelletjes zoals zaklopen, eierlopen en spijkerpoepen. Als afsluiting aten we overheerlijke pannenkoeken, die Peter en Tatjana die ochtend hadden gebakken.

Dankbaar waren we voor de donaties waardoor we met de kinderen een avond uit eten konden gaan: een zogenaamde Koreaanse barbecue waar volop en van alles te eten was. Met ijs toe! En wat hadden we veel plezier in het waterpark dat nog maar kort geleden geopend was. Voor de kinderen een groot feest!
Ook de meisjes namen ons mee, naar een dierentuin en een waterval. Bij de waterval konden we zwemmen.
De staf bereidde iedere dag een heerlijke lunch voor en ’s avonds waren we verschillende keren te gast in de verschillende huizen. Een mooie gelegenheid om wat meer te proeven van het leven in de Schuilplaats.

We hebben ontzettend veel plezier gehad, genoten van elkaar en geweldig om de blijde gezichten van de meisjes te zien!

Meer Recent Nieuws

De Schuilplaats

Even afkoelen

We kregen afgelopen maand een donatie om de meisjes te trakteren op een ijsje. Het duurde even voordat we gebruik maakten van dit cadeautje, maar toen het eenmaal zover was

Lees Verder »
Familie Bak

Vrijetijdsbesteding

Peter en ik vinden het leuk om te toeren op onze brommo’s (klein formaat motor, maar net geen brommer te noemen). Eindelijk kwamen we daar laatst weer een keer aan

Lees Verder »
De Schuilplaats

Droom is uitgekomen

Al vele jaren droomden de meisjes ervan om naar het strand te kunnen gaan. Velen van hen hadden het strand en de zee nog nooit gezien. De reis naar het

Lees Verder »