Logo_Familie-Bak-com

Daar zijn we in Thailand

We hebben helaas niet zo lang mogen genieten van onze nachtrust, maar goed je moet er wat voor over hebben om voor een auto te gaan kijken. Als we ons ontbijt op hebben komt Christine. Zij neemt ons mee naar een adres waar ze misschien een tweedehands auto voor ons hebben. We hadden in ons hoofd iets van een 4×4 of in ieder geval een auto met dubbele cabine, dit is dan ook gelukt. Het is een Ford Ranger en deze heeft al een dichte achterbak.

Dan gaan we het huurhuis proberen op onze naam te krijgen, want zonder dit kun je geen dingen op naam krijgen, zoals de auto! Dit duurt ongeveer een week en dan is ook alles rond en kunnen we het huis in om vooral te gaan schoonmaken. Dit is op zijn Thais gebeurt, dus is het niet schoon. Er is heel veel te doen voordat de spullen binnen kunnen komen, dit kunnen we mooi doen als de jongens op school zitten en wij nog even vrij zijn. Om te douchen hebben we heet water boilers nodig, dit zijn kleine dingen die naast de douche hangen en voor heet water zorgen. Tevens hebben we een schoonwater filter geplaatst, dit omdat je het water uit de kraan niet kan drinken als buitenlander. Ja, en dan is het wachten op de container, dit zal nog wel een paar dagen duren.
Ondertussen beginnen voor ons ook de lessen op de DTS en hebben dus geen tijd om andere dingen bij het huis te doen.
Dan op maandagmiddag 22 Januari krijgen we te horen dat de container gelost is en dat hij vrijdag 26 januari bij het huis gelost gaat worden, hiervoor kunnen we gelukkig vrij krijgen en hebben de kinderen op deze dag ook nog vrij van school. Dus met zijn allen op naar het huis, want om 10 uur kunnen de verhuizers voor de deur staan met de spullen. Om 9:30 uur komt er een belletje, waar moet ik zijn kunt u ons zien we rijden in de straat? Ik naar buiten en ja hoor daar komen 2 vrachtwagens de straat in gereden, en kan het lossen beginnen. Om 15:00 uur is alles uitgeladen en staat meer dan de helft buiten onder het afdak. Je wilt zelf de spullen op zijn plek zetten en als de grote dingen staan dan bedanken we de verhuizers, want zij moeten nog 800 km terug rijden op vrijdagmiddag.

De bedden staan, in de kamer kun je zitten en wat doe je dan? even uitblazen en kijken waar je wat gaat plaatsen. We hebben het hele weekend om hiervan te genieten, en we besluiten om maar gelijk hier te blijven slapen. Als je dan op zaterdag ochtend wakker wordt heb je het idee, dit heb ik wel even gemist!
Je eigen bed, je eigen spulletjes.

Meer Recent Nieuws

De Schuilplaats

Geslaagd

De zomervakantie is een paar weken geleden begonnen. Alle meisjes genieten van deze tijd: ze hoeven even niet naar school, niet vroeg op te staan en geen huiswerk te maken.

Lees Verder »
Familie Bak

Thailand versus Nederland

Begin maart begon in Thailand de zomertemperatuur al flink op te lopen en ook was het smogseizoen begonnen. Dit is geen fijne combinatie kan ik je verzekeren. Als het 35

Lees Verder »
De Schuilplaats

Tijd voor een nieuw kleurtje

Wist je dat het in Thaise scholen verboden is om je haar te verven? Het haar wordt namelijk gezien als onderdeel van hun uniform. Ook brillen mogen geen felle kleuren

Lees Verder »