Logo_Familie-Bak-com

De eerste heeft het nest verlaten

Eind februari kreeg Chester, na lang wachten, eindelijk bericht dat hij aangenomen is en dat er woonruimte beschikbaar was. Omdat Chester zat te wachten op antwoord heeft hij meteen gehandeld door een busticket te kopen en zijn tas te pakken, waardoor hij nog dezelfde avond op weg ging naar zijn nieuwe leven in Bangkok, Thailand. Tijdens de reis realiseerde Chester zich ineens wat deze stap inhield; “Ik heb mijn veilige ouderlijke huis verlaten en ben op weg naar een totaal nieuw leven.”

Chester werkt nu bij de afdeling communicatie van YWAM (Youth With A Mission) in het Nederlands ook wel Jeugd met een Opdracht genoemd. Op dit moment werkt Chester alleen nog de middagen, want om goed te kunnen communiceren in Thailand is het beheersen van de Thaise taal heel belangrijk, vandaar dat Chester elke ochtend naar de taalschool gaat om zijn Thais op een hoger niveau te krijgen.

Chester woont vlakbij zijn werk in een groot gezin. Het is een Thais echtpaar met 2 biologische kinderen en 10 jongens onder de 16 jaar die zij opvangen. Chester heeft daar een eigen (slaap)kamer.

Voor ons in Chiang Rai is het een stuk stiller geworden. Vorig jaar was Chester natuurlijk ook al de deur uit vanwege de bijbelschool en de maand oktober voor werk in Bangkok, maar nu lijkt het er serieus op dat hij echt het ouderlijk huis verlaten heeft.

Meer Recent Nieuws

De Schuilplaats

Geslaagd

De zomervakantie is een paar weken geleden begonnen. Alle meisjes genieten van deze tijd: ze hoeven even niet naar school, niet vroeg op te staan en geen huiswerk te maken.

Lees Verder »
Familie Bak

Thailand versus Nederland

Begin maart begon in Thailand de zomertemperatuur al flink op te lopen en ook was het smogseizoen begonnen. Dit is geen fijne combinatie kan ik je verzekeren. Als het 35

Lees Verder »
De Schuilplaats

Tijd voor een nieuw kleurtje

Wist je dat het in Thaise scholen verboden is om je haar te verven? Het haar wordt namelijk gezien als onderdeel van hun uniform. Ook brillen mogen geen felle kleuren

Lees Verder »