Logo_Familie-Bak-com

Watergebruik

Je handen wassen, water drinken, douchen, je kleren wassen, de wc doorspoelen, etc. is de gewoonste zaak van de wereld als je in een gewoon huis woont waar dat allemaal in zit. Maar wat als dat niet meer werkt door lekkages? Dan besef je ineens waar je allemaal water voor gebruikt.

Al maanden geleden is het begonnen, eerst met een lekkage in 1 van de badkamers. Deze werd opgelost en vervolgens begon de volgende badkamer te lekken. Weer opgelost, tenminste dat dachten we. Vervolgens kwam er ook water uit het plafond onder de badkamers vandaan waardoor het plafond vervangen moet worden. Maar ja eerst weten waar het vandaan komt en dan oplossen. Is het de watertoevoer of de afvoer, of zijn de voegen niet meer waterdicht na zoveel jaren? Wat is er aan de hand? Alle pijpen volgend naar hun eindpunt blijkt dat er een flinke verzakking achter het huis zit, waardoor de pijpen zijn afgebroken, zowel water –als wc afvoerpijpen. Hiervoor moest er een betonvloer weggehakt worden om bij de oorzaak te kunnen komen. We besparen de details van dit verhaal, want dat was niet heel fris met pijpen die niet meer aangesloten zitten op de septic tank, doordat ze afgebroken zijn. Dus we hadden niet alleen lekkage in de badkamers, maar nu ook de afvoerpijpen stuk. Zucht, de klus wordt steeds groter en waar begin je en hoe los je het zo snel mogelijk op zodat alle meisjes nog wel kunnen douchen en naar de wc kunnen gaan? Gelukkig staat dit huis op het terrein waar twee huizen staan en konden de meisjes bij het andere huis douchen en naar de wc tijdens de reparaties. Ook konden ze nog beneden het toilet gebruiken in hun eigen huis, maar als je 10 kinderen hebt dan ben je wel degelijk beperkt, vooral als iedereen op tijd op school moet zijn ’s morgens.

Tijdens het reparatieproces bleek maar weer hoe gewoon het is om water te gebruiken. We hadden net aan een collega verteld dat er geen water zou zijn, omdat de waterleiding van het huis gerepareerd moest worden. Vervolgens wil ze haar handen wassen en toen kwam er geen water uit de kraan. Toen wilde ze het beddengoed gaan wassen en liep ze met een grote lag naar de wasmachine, terwijl wij haar schaapachtig aankeken. Ze vroeg wat er was en toen drong het ineens tot haar door. We hebben heerlijk gelachen met elkaar.

Met veel man en kracht zijn alle pijpen nu vervangen en is alles weer aangesloten en hopen we dat alles weer functioneert zoals het bedoeld is. En ook hopen we dat we dit in de eerste 30 jaren niet meer hoeven te vervangen. Wat is het heerlijk om gewoon de kraan open te kunnen draaien en je handen te wassen, je was te doen, te douchen of naar de wc te gaan nu alles weer gemaakt is.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meer Recent Nieuws

De Schuilplaats

Geslaagd

De zomervakantie is een paar weken geleden begonnen. Alle meisjes genieten van deze tijd: ze hoeven even niet naar school, niet vroeg op te staan en geen huiswerk te maken.

Lees Verder »
Familie Bak

Thailand versus Nederland

Begin maart begon in Thailand de zomertemperatuur al flink op te lopen en ook was het smogseizoen begonnen. Dit is geen fijne combinatie kan ik je verzekeren. Als het 35

Lees Verder »
De Schuilplaats

Tijd voor een nieuw kleurtje

Wist je dat het in Thaise scholen verboden is om je haar te verven? Het haar wordt namelijk gezien als onderdeel van hun uniform. Ook brillen mogen geen felle kleuren

Lees Verder »