Logo_Familie-Bak-com

Examenopdracht

Voor een examenopdracht van de kinderwerkers cursus van Herman Boon, kregen we een opdracht om van € 10 je talenten in te zetten en het bedrag te verdubbelen en een goed doel te zoeken waar we het geld aan zouden geven……. Nou dat was voor mij niet zo’n moeilijke keus en dat werd de familie Bak, we hadden drie weken de tijd om een plan te bedenken en het geld in te zamelen en de inleg die we allemaal hadden gekregen , moesten we terug geven en het opgehaalde geld mocht je gebruiken voor jouw doel.
Ik heb samen met mijn gezin nagedacht wat we konden doen en we gingen in ieder geval auto`s wassen op de verjaardag van mijn jongste dochter, de oudste twee dochters wilden ook heel graag helpen en bedachten een sponsortocht op hun skeelers.
Ze hebben zelf de sponsorlijsten gemaakt en aan iedereen op school en in de kerk gevraagd of mensen hun wilde sponsoren voor het goede doel.
De lijst was al snel te kort en een tweede lijst werd geprint.
Mijn eigen idee was om taarten te bakken en die te gaan verkopen en daar begon ik mee op een cursus avond en de dag erna op school en een zondag daarna in de kerk.
Dat was een groot succes en er was niets meer van over , alles was verkocht.
De meiden hadden 20 en 22 rondjes gehaald op hun skeelers , ik was echt trots op hun dat ze dat er voor over hadden en wilden helpen voor een ander.
Al met al hebben we genoten van de voorbereiding en de uitvoering en hebben we in totaal € 500 opgehaald, waar de familie Bak natuurlijk erg blij mee was.
Zo zie je maar weer als je een bijbels principe toepast en voor een ander je inzet is er van een tientje aardig wat te maken.
De opdracht heb ik in ieder geval gehaald en daar had ik eerst niet zoveel vertrouwen in maar zo zie je maar , als je aan de slag gaat worden mensen om je heen enthousiast en willen graag meedoen.
Wie weet ga ik dit nog wel een keer doen, je zegent er een ander mee en leert er zelf ook actief door te worden

groetjes Esther Priester
(lid van onze thuisfrontcommissie)

Meer Recent Nieuws

De Schuilplaats

Geslaagd

De zomervakantie is een paar weken geleden begonnen. Alle meisjes genieten van deze tijd: ze hoeven even niet naar school, niet vroeg op te staan en geen huiswerk te maken.

Lees Verder »
Familie Bak

Thailand versus Nederland

Begin maart begon in Thailand de zomertemperatuur al flink op te lopen en ook was het smogseizoen begonnen. Dit is geen fijne combinatie kan ik je verzekeren. Als het 35

Lees Verder »
De Schuilplaats

Tijd voor een nieuw kleurtje

Wist je dat het in Thaise scholen verboden is om je haar te verven? Het haar wordt namelijk gezien als onderdeel van hun uniform. Ook brillen mogen geen felle kleuren

Lees Verder »