Logo_Familie-Bak-com

Het Thaise strand

Wij zijn terug van een week aan het strand met al de meiden en de staf van De Schuilplaats en ons gezin en dan nog een team wat veel activiteiten met hen heeft gedaan. We waren met zo’n 60 man. We gingen met een bus en we moesten zo’n 15 uur rijden. Ik reken in die 15 uur geen tussenstops mee, dus tel uit je winst. Op de heenweg zijn we naar een soort Madam Tussaud geweest. Als ik eerlijk ben waren de poppen hier mooier dan in Nederland, het was net of ze zo zouden opstaan.

Eenmaal aangekomen was het tenten opzetten en huisjes indelen en inrichten. De staf heeft elke dag 3x gekookt, ja je eet hier 3x warm op 1 dag. Het eten was erg lekker, ons petje af voor hen, want het was heel veel werk. Er was een team van 8 mensen die dus allerlei activiteiten met de meiden deed en uitleg gaf over wie God/ Jezus is en wie Hij wil zijn voor jou en mij! Natuurlijk hebben we ook gezwommen en schelpen gezocht. Je verwacht dat je in koud water stapt, want dat is in Nederland wel zo, maar het water daar is gewoon warm. Je koelt pas af als je uit het water komt en met je natte kleren in de wind staat. Velen hebben ook de stekels van verschillende zeedieren in hun voeten gekregen en dat was behoorlijk pijnlijk. Gelukkig heeft niemand een kwallenbeet opgelopen, want dat is minder prettig. We hebben ook nog een ander strand opgezocht en gevaren op een bananenboot. Het is een opblaasboot in de vorm van een banaan en er kunnen zo’n 6 mensen op en dan wordt deze boot door een speedbootje voortgetrokken. Meestal doen ze het zo dat de bananenboot omgaat en dat is nu juist de lol ervan. We hebben ook 2 paleizen bezocht. Op de terugweg zijn we naar een wetenschapsmuseum geweest. Dit was erg leuk, maar ook erg groot. Wij hopen hier nog een keer heen te gaan, want we hebben nog lang niet alles gezien door de beperkte tijd die we hadden. Het kamp was erg leuk, opbouwend en relatie verhogend, kortom we hebben genoten. Eenmaal thuis, de was weggewerkt en meteen weer in het dagelijkse ritme, ondanks dat we pas om 2 uur ‘s nachts thuis kwamen!

   

Meer Recent Nieuws

De Schuilplaats

Geslaagd

De zomervakantie is een paar weken geleden begonnen. Alle meisjes genieten van deze tijd: ze hoeven even niet naar school, niet vroeg op te staan en geen huiswerk te maken.

Lees Verder »
Familie Bak

Thailand versus Nederland

Begin maart begon in Thailand de zomertemperatuur al flink op te lopen en ook was het smogseizoen begonnen. Dit is geen fijne combinatie kan ik je verzekeren. Als het 35

Lees Verder »
De Schuilplaats

Tijd voor een nieuw kleurtje

Wist je dat het in Thaise scholen verboden is om je haar te verven? Het haar wordt namelijk gezien als onderdeel van hun uniform. Ook brillen mogen geen felle kleuren

Lees Verder »