Logo_Familie-Bak-com

Nat tot op je onderbroek

Het is April en dat betekent voor jullie in Nederland dat de lente er bijna aankomt, maar hier is het nu hoog zomer en dat betekent dat we hier het Thais nieuwjaar vieren. In het Noorden van Thailand en dus ook bij ons in Chiang Rai gaat dit gepaard met elkaar nat gooien. Niet een paar druppels nat, maar met emmers tegelijk en het liefst ook nog met ijswater. Dit is niet 1 dag maar een hele week en dus kun je niet droog over straat lopen.
Vandaag zijn wij met een heleboel meiden de stad ingegaan met een auto vol met bakken water en hebben iedereen om ons heen nat gegooit en natuurlijk werden wij ook nat gegooit. Binnen enkele seconden waren we nat tot op onze onderbroek. We hebben veel lol gehad en de jongens ook, maar het ijswater verpest het wel, want de kinderen zaten te rillen van de kou. Wij zijn thuis afgeleverd maar Peter werd gesmeekt om verder te rijden en dus is hij met de meiden nog verder gegaan, nadat bij ons thuis alle bakken weer bijgevuld waren.
Het is een leuk feest als je het zo leest, maar elk jaar vallen er veel doden doordat motoren het water ontwijken of er te hard gegooit wordt oid en dan komen te vallen. Er vallen veel doden in deze week van feesten. Een ander punt is dat er veel gedronken wordt en dat er veel meisjes/vrouwen misbruikt worden in deze tijd. Dit is echt zorgwekkend!

Meer Recent Nieuws

De Schuilplaats

Geslaagd

De zomervakantie is een paar weken geleden begonnen. Alle meisjes genieten van deze tijd: ze hoeven even niet naar school, niet vroeg op te staan en geen huiswerk te maken.

Lees Verder »
Familie Bak

Thailand versus Nederland

Begin maart begon in Thailand de zomertemperatuur al flink op te lopen en ook was het smogseizoen begonnen. Dit is geen fijne combinatie kan ik je verzekeren. Als het 35

Lees Verder »
De Schuilplaats

Tijd voor een nieuw kleurtje

Wist je dat het in Thaise scholen verboden is om je haar te verven? Het haar wordt namelijk gezien als onderdeel van hun uniform. Ook brillen mogen geen felle kleuren

Lees Verder »