Logo_Familie-Bak-com

Het gewone leven

Na 3 rare maanden met kerst, bezoek en een reis naar Australië is er weer tijd geweest om te proeven van de regelmaat in het leven hier in Chiang Rai.
De kinderen naar school, ze hebben hard gewerkt de afgelopen periode. Chester en Jeremy hebben 3 testdagen achter de rug om te kijken hoe hun niveau is, Chester deed hierin mee in een groep hoger dan dat hij nu zit, vanwege het feit dat hij een jaar gaar overslaan. Zo kunnen ze goed zien waar hij goed op niveau is en waar hij nog verbetering nodig heeft. Ze vonden het wel spannend en moesten hele dagen hard werken, terwijl er op een gewone schooldag ook wel luchtige lessen zijn. Als beloning gingen ze film kijken en dat waardeerden ze wel.
Jeremy heeft een periode basketbal gespeelt onder leiding van een coach die elke week met de jongens trainde. Jeremy kan leuk spelen en de coach was dan ook trots op hem. Als afloop van de periode hebben ze een officiële wedstrijd gespeeld tegen elkaar en wij als ouders waren daar natuurlijk bij om hem aan te moedigen. Het was een erg leuk spel, de groepen waren goed verdeeld, waardoor het ook spannend was. Na afloop kregen ze allemaal een oorkonde mee met commentaar waarin ze goed gegroeid waren in de afgelopen periode. Jeremy was natuurlijk trots op het geheel. Ook thuis speelt Jeremy vaak basketbal, maar ja daar heb je niet al je klas/schoolgenootjes om een heus wedstrijdje te spelen.

Peter en ik hebben weer hard geleerd. De Thaise taal is echter moeilijk en dus gaat het met vallen en opstaan. We zijn blij dat we steeds meer gaan begrijpen en dat we onszelf steeds meer verstaanbaar kunnen maken, want dat heb je hier wel nodig. We gaan stug door met onze top docente, ze doet het erg goed en leuk en is heel erg geduldig.

Op de Schuilplaats zijn er veel veranderingen. De huisjes voor de meiden die al zelfstandig kunnen gaan wonen, zijn bijna klaar en er is een start gemaakt met het bouwen van parkeerplaatsen en een wachtershuisje en een werkplaats waar Peter zich mag gaan uitleven. Dit is allemaal mogelijk doordat er sponsors zijn die hier geld voor hebben gegeven. Dit is voor het project erg belangrijk, maar ook de sponsors voor de dagelijkse levensonderhoud zijn erg belangrijk, vooral nu we gaan groeien naar een groter aantal meisjes. Ook in de samenstelling verandert op het ogenblik veel. Er komen een aantal meiden/meisjes bij en er gaan er een paar de deur uit omdat zij gaan studeren of zelfstandig gaan wonen buiten de deur. En eind van deze maand hopen we dat de verschuiving naar de kleine huisjes plaats kan vinden, zodat we in de gewone huizen weer plaats krijgen voor nieuwe aanmeldingen.
Peter heeft veel werk en daar is hij blij mee, hij hoeft niet bang te zijn dat er niets meer te doen valt.

Nu is het hier hoog zomer en genieten wij van een vakantie thuis van 2 1/2 week. De warmte valt nog mee en daardoor zijn we in staat ook wat te doen in en rond het huis. Zo hebben we de betonnen bak in onze tuin omgetoverd tot een leuke vijver met visjes erin en een watermolentje. Ook heeft Chester nu eindelijk een eigen tuintje en zijn we begonnen met het planten van kruiden, groente en bloemen. Wie weet wat dat gaat opleveren!
De slaapkamer an Chester en Jeremy is nu echt gesplitst en zo hebben ze ieder hun eigen plekje.
Als Peter aan het werk gaat dan mogen de kinderen om en om mee. Chester heeft mogen helpen een watertank van bijna 3 meter diep schoon te maken. Hij werd er met een touw ingelaten en stond tot zijn knieën in de bagger, zo vies was de tank na 2 jaar. Met de hogedrukspuit werd er schoongemaakt, zodat er nu weer schoon water is voor de Schuilplaats.
Nathan is afgelopen week met de kleine meisjes gaan zwemmen in het bad wat ze hebben en heeft een reuze middag gehad. Jeremy heeft geholpen met fietsen te repareren en materiaal gehaald.

Zo dit was het dan weer voor nu, allen de hartelijke groeten van ons uit Chiang rai, Thailand.
Peter & Tatjana, Chester, Jeremy en Nathan.

Meer Recent Nieuws

De Schuilplaats

Geslaagd

De zomervakantie is een paar weken geleden begonnen. Alle meisjes genieten van deze tijd: ze hoeven even niet naar school, niet vroeg op te staan en geen huiswerk te maken.

Lees Verder »
Familie Bak

Thailand versus Nederland

Begin maart begon in Thailand de zomertemperatuur al flink op te lopen en ook was het smogseizoen begonnen. Dit is geen fijne combinatie kan ik je verzekeren. Als het 35

Lees Verder »
De Schuilplaats

Tijd voor een nieuw kleurtje

Wist je dat het in Thaise scholen verboden is om je haar te verven? Het haar wordt namelijk gezien als onderdeel van hun uniform. Ook brillen mogen geen felle kleuren

Lees Verder »