Logo_Familie-Bak-com

The land down under

Topografie is nooit mijn sterkste kant geweest, maar ik word op dit moment door mijn jongens geschoold. Zij leerden mij dat Australië…..Het land “Down under” is. Waarom? Omdat het onder de evenaar ligt. Ook is Australië een continent en wel het kleinste van de wereld, maar het is het grootste eiland van de wereld. Wij mochten een stukje van dit land zien en dat ene stukje is prachtig. Het is zo mooi dat wij zaten te dagdromen over een trektocht van een paar maanden met een camper door heel Australie heen. Wie weet komt het er ooit van, maar nu mochten we Perth en omgeving zien.
De stranden zijn erg mooi, zoiets zie je alleen op de tv of in vakantieblaadjes dacht ik, maar nu heb ik het met eigen ogen mogen aanschouwen. De prachtige kleuren van het water en de ruige kust en de mooie schelpen. Wel moet je erg waakzaam zijn, want verbranden doe je er heel snel. Ik was dus ook vreselijk verbrand nadat ik schelpen gezocht had. Door de wind en het water voelde ik niets, totdat ik ’s avonds ging slapen, au au au! Gelukkig heeft Peter me heel goed verzorgt de dagen erna door mijn rug zachtjes in te smeren.

Ken je de serie “Flying doctors”? Als je landinwaarts rijdt dan zie je in het echt wat je in Flying doctors ziet en dat is echt adembenemend. We zijn naar een internationaal park gegaan en gingen daar wandelen. Ineens zag ik bij een picknickplaats een standbeeld van een kangoeroe. Ik maakte er foto’s van en ging dichterbij, door de zon zag ik het niet zo goed. Ineens zag ik een oor bewegen en realiseerde ik me dat het een echte kangoeroe was. Dit was geweldig, we hebben met ingehouden adem gekeken en genoten en natuurlijk foto’s gemaakt om naderhand niet te denken dat we het gedroomd hebben. Vader moeder en kind, het kind was al te groot voor de buidel, maar het was evengoed prachtig. Australië wordt ook wel kangoeroeland genoemd en wij weten nu dat het echt zo is. We hoefden dus niet eens naar een dure dierentuin om kangoeroes te zien. Later in de wandeling zagen we er nog eens 5.

Verder hebben de kinderen elke dag huiswerk moeten maken (balen!), want zij hadden eigenlijk geen vakantie. Elke keer deden zij dit dapper, wij zijn dan ook trots op ze.

We hadden twee verblijfplaatsen, de 1e was bij een gezin met 5 kinderen in huis voor 2 nachten. Zij hebben 4 jongens tussen 9 en 15 jaar en een meisje van 2 jaar. De jongens waren overdag naar school en het meisje was thuis. Ze hadden een flink zwembad in de tuin en veel speelgoed en dus vermaakten onze jongens zich geweldig.

Tijdens die eerste dagen zijn we naar de Thaise ambassade geweest en hebben we weer een jaarvisum voor Thailand mogen ontvangen.

De rest van de week hebben we in een vakantiehuisje gezeten. Het was lekker ruim en we waren op ons zelf. We zaten direct aan een park waar de jongens konden spelen en boompje klimmen. Ook hebben ze in de woonwijk een compleet cricketveld liggen met speeltoestellen erbij.

Dit is in het kort wat we beleefd hebben in Australië, groeten van ons allen, de wereldreizigers.

Meer Recent Nieuws

De Schuilplaats

Geslaagd

De zomervakantie is een paar weken geleden begonnen. Alle meisjes genieten van deze tijd: ze hoeven even niet naar school, niet vroeg op te staan en geen huiswerk te maken.

Lees Verder »
Familie Bak

Thailand versus Nederland

Begin maart begon in Thailand de zomertemperatuur al flink op te lopen en ook was het smogseizoen begonnen. Dit is geen fijne combinatie kan ik je verzekeren. Als het 35

Lees Verder »
De Schuilplaats

Tijd voor een nieuw kleurtje

Wist je dat het in Thaise scholen verboden is om je haar te verven? Het haar wordt namelijk gezien als onderdeel van hun uniform. Ook brillen mogen geen felle kleuren

Lees Verder »