Logo_Familie-Bak-com

Van Nederland naar Thailand

We zijn weer thuis van ons verlof in Nederland en willen graag de draad weer oppakken om af en toe weer wat op de website te gaan zetten, zodat jullie ook met de alledaagse kleine dingen op de hoogte kunnenblijven. We lopen wel het risico dat degene die de site en de Fanmail lezen dubbele dingen lezen, maar ja dan kunnen jullie ze beter onthouden, toch?
Zaterdag kwamen we thuis na een lange reis, zonder slaap en werden we opgehaald door een grote groep meiden en stafleden. Heerlijk om iedereen weer te zien. We kregen een mooie bos rozen en deze week nog vrijaf, ha ha.
Thuisgekomen hebben we allemaal gedouched en zijn we te bed gegaan voor ruim 2 uur. De kids wilden liever spelen met hun eigen spullen, maar deze wijze moeder liet dat niet toe. Peter moest ons alle vier wakker maken!!! Hoe bedoel je moe?
Nathan heeft last van de omslag en dat merken we in zijn emoties en zijn gedrag, ook geeft hij het zelf aan. Hij zei:”Het lijkt net of ik nu hier op vakantie ben en straks weer naar huis ga.” Hij snapt het wel, maar het gevoel en het hoofd wil nog niet helemaal meewerken. Ik ben dan ook blij dat we een week de tijd hebben om om te schakelen. Chester is met de lego en zijn electra spullen aan het spelen. Hij maakt een vliegveld met lichtjes die echt werken, onze techneut, leuk he? Jeremy is meteen gaan timmeren, heerlijk als dat allemaal zo kan.

Gisteren, maandag, ben ik (Tatjana) naar de school van de jongens geweest voor de voorbereidingsweek. Wie, wat, waar en hoe gaat het gebeuren. Ik ga net als de andere jaren de bieb weer in, waar we helaas weer een nieuw systeem hebben. Gelukkig is Jo de bibliothecaresse weer terug en kan zij dus helpen wanneer ik het niet meer weet. We maken er gewoon weer een gezellige boel van en met een beetje humor zijn we eind van het jaar klaar met de hele bieb. Verder de rapporten van de kids opgehaald, welke er erg goed uitzagen en de betaling voor het hele jaar gedaan, etc. Het was heerlijk om weer veel mensen van school te zien. Chester was met me mee en genoot ervan om te helpen en er gewoon te zijn, dat is zijn manier om zich voor te bereiden op een nieuw schooljaar. Nathan en Peter brachten ons weg, waardoor ook Nathan zijn juf heeft kunnen zien, dit helpt hem met het omschakelen. Komende donderdag ben ik de hele dag in de bieb om te helpen met alle boeken klaar te maken voor de docenten.

We zitten hier midden in de regentijd, waardoor het gras heel snel groeit. Peter is nu het gras aan het maaien en Chester helpt mee met opruimen. Jeremy wil graag helpen met het schoonmaken van de visvijver en Nathan helpt ook in de tuin mee. Gezellig om de dingen zo met elkaar te doen.

Maandag begint de school van de kids weer en ook Peter en ik gaan weer studeren, zucht. Gelukkig zijn we na 10 weken verlof ons Thai nog niet verleerd, maar het is soms wel zoeken naar de woorden die ergens in ons brein opgeslagen zijn! We moeten hard studeren, want over 3 maanden is het de bedoeling dat we examen gaan doen. Peter gaat maandag ook weer aan het werk. We zijn benieuwd wat er voor klussen liggen te wachten na deze lange periode van weggeweest zijn.

Ik hoop tot snel, want ik wil ook graag nog foto’s op de site zetten, maar ik beloof niets. Wie weet lukt het om de site nu wat meer up to date te houden.

Groet van Tatjana en de rest van de gang.

     

Meer Recent Nieuws

De Schuilplaats

Even afkoelen

We kregen afgelopen maand een donatie om de meisjes te trakteren op een ijsje. Het duurde even voordat we gebruik maakten van dit cadeautje, maar toen het eenmaal zover was

Lees Verder »
Familie Bak

Vrijetijdsbesteding

Peter en ik vinden het leuk om te toeren op onze brommo’s (klein formaat motor, maar net geen brommer te noemen). Eindelijk kwamen we daar laatst weer een keer aan

Lees Verder »
De Schuilplaats

Droom is uitgekomen

Al vele jaren droomden de meisjes ervan om naar het strand te kunnen gaan. Velen van hen hadden het strand en de zee nog nooit gezien. De reis naar het

Lees Verder »