Logo_Familie-Bak-com

Van Nederland naar Thailand

We zijn weer thuis van ons verlof in Nederland en willen graag de draad weer oppakken om af en toe weer wat op de website te gaan zetten, zodat jullie ook met de alledaagse kleine dingen op de hoogte kunnenblijven. We lopen wel het risico dat degene die de site en de Fanmail lezen dubbele dingen lezen, maar ja dan kunnen jullie ze beter onthouden, toch?
Zaterdag kwamen we thuis na een lange reis, zonder slaap en werden we opgehaald door een grote groep meiden en stafleden. Heerlijk om iedereen weer te zien. We kregen een mooie bos rozen en deze week nog vrijaf, ha ha.
Thuisgekomen hebben we allemaal gedouched en zijn we te bed gegaan voor ruim 2 uur. De kids wilden liever spelen met hun eigen spullen, maar deze wijze moeder liet dat niet toe. Peter moest ons alle vier wakker maken!!! Hoe bedoel je moe?
Nathan heeft last van de omslag en dat merken we in zijn emoties en zijn gedrag, ook geeft hij het zelf aan. Hij zei:”Het lijkt net of ik nu hier op vakantie ben en straks weer naar huis ga.” Hij snapt het wel, maar het gevoel en het hoofd wil nog niet helemaal meewerken. Ik ben dan ook blij dat we een week de tijd hebben om om te schakelen. Chester is met de lego en zijn electra spullen aan het spelen. Hij maakt een vliegveld met lichtjes die echt werken, onze techneut, leuk he? Jeremy is meteen gaan timmeren, heerlijk als dat allemaal zo kan.

Gisteren, maandag, ben ik (Tatjana) naar de school van de jongens geweest voor de voorbereidingsweek. Wie, wat, waar en hoe gaat het gebeuren. Ik ga net als de andere jaren de bieb weer in, waar we helaas weer een nieuw systeem hebben. Gelukkig is Jo de bibliothecaresse weer terug en kan zij dus helpen wanneer ik het niet meer weet. We maken er gewoon weer een gezellige boel van en met een beetje humor zijn we eind van het jaar klaar met de hele bieb. Verder de rapporten van de kids opgehaald, welke er erg goed uitzagen en de betaling voor het hele jaar gedaan, etc. Het was heerlijk om weer veel mensen van school te zien. Chester was met me mee en genoot ervan om te helpen en er gewoon te zijn, dat is zijn manier om zich voor te bereiden op een nieuw schooljaar. Nathan en Peter brachten ons weg, waardoor ook Nathan zijn juf heeft kunnen zien, dit helpt hem met het omschakelen. Komende donderdag ben ik de hele dag in de bieb om te helpen met alle boeken klaar te maken voor de docenten.

We zitten hier midden in de regentijd, waardoor het gras heel snel groeit. Peter is nu het gras aan het maaien en Chester helpt mee met opruimen. Jeremy wil graag helpen met het schoonmaken van de visvijver en Nathan helpt ook in de tuin mee. Gezellig om de dingen zo met elkaar te doen.

Maandag begint de school van de kids weer en ook Peter en ik gaan weer studeren, zucht. Gelukkig zijn we na 10 weken verlof ons Thai nog niet verleerd, maar het is soms wel zoeken naar de woorden die ergens in ons brein opgeslagen zijn! We moeten hard studeren, want over 3 maanden is het de bedoeling dat we examen gaan doen. Peter gaat maandag ook weer aan het werk. We zijn benieuwd wat er voor klussen liggen te wachten na deze lange periode van weggeweest zijn.

Ik hoop tot snel, want ik wil ook graag nog foto’s op de site zetten, maar ik beloof niets. Wie weet lukt het om de site nu wat meer up to date te houden.

Groet van Tatjana en de rest van de gang.

     

Meer Recent Nieuws

De Schuilplaats

Geslaagd

De zomervakantie is een paar weken geleden begonnen. Alle meisjes genieten van deze tijd: ze hoeven even niet naar school, niet vroeg op te staan en geen huiswerk te maken.

Lees Verder »
Familie Bak

Thailand versus Nederland

Begin maart begon in Thailand de zomertemperatuur al flink op te lopen en ook was het smogseizoen begonnen. Dit is geen fijne combinatie kan ik je verzekeren. Als het 35

Lees Verder »
De Schuilplaats

Tijd voor een nieuw kleurtje

Wist je dat het in Thaise scholen verboden is om je haar te verven? Het haar wordt namelijk gezien als onderdeel van hun uniform. Ook brillen mogen geen felle kleuren

Lees Verder »