Logo_Familie-Bak-com

Verre familie of niet

Al jaren terug zijn wij erachter gekomen dat er nóg een familie Bak in Thailand woont, niet in de buurt, maar in de Isaan, het Noord-Oosten van Thailand. Ook zij zijn zendingswerkers en zijn met hun gezin verhuist naar Thailand, zij hebben hebben 4 kinderen. We hebben contact gezocht via de email en waren van plan bij ze langs te gaan, maar dat lukte niet door omstandigheden. Nu eindelijk na 5 jaar is het gelukt om elkaar te ontmoeten in Chiang Rai. Bij de ontmoeting stelden wij ons allemaal aan elkaar voor en het is dan wel heel gek als je hun hoort zeggen dat zij Bak van hun achternaam heten, ook al weten we dit. Het is heel apart, maar we zien wel overeenkomsten en hebben herkenning. Het is grappig dat dit meteen een band schept. We hebben het gehad over de opa’s en waar die vandaan komen en dat blijkt uit Broek op Langedijk te zijn, heel apart.

Of we nu verre familie zijn of niet, het feit is dat we dezelfde achternaam dragen en dat onze voorvaders uit dezelfde woonplaats blijken te komen. Ooit hopen we erachter te komen hoe het werkelijk zit, maar voor nu zijn wij blij dat we elkaar hebben leren kennen en dat het zo goed klikt.

Meer Recent Nieuws

De Schuilplaats

Geslaagd

De zomervakantie is een paar weken geleden begonnen. Alle meisjes genieten van deze tijd: ze hoeven even niet naar school, niet vroeg op te staan en geen huiswerk te maken.

Lees Verder »
Familie Bak

Thailand versus Nederland

Begin maart begon in Thailand de zomertemperatuur al flink op te lopen en ook was het smogseizoen begonnen. Dit is geen fijne combinatie kan ik je verzekeren. Als het 35

Lees Verder »
De Schuilplaats

Tijd voor een nieuw kleurtje

Wist je dat het in Thaise scholen verboden is om je haar te verven? Het haar wordt namelijk gezien als onderdeel van hun uniform. Ook brillen mogen geen felle kleuren

Lees Verder »