Logo_Familie-Bak-com

Vlak voor vertrek

Lieve vrienden en familie,

Onze lesfase van de opleiding zit erop en aanstaande zondag, 10 juni, gaan we weg voor onze laatste stage, dit keer 5 weken. We gaan met een team van 8 mensen en samen met onze kinderen zijn we dus met zijn elven. De bus vertrekt om 17.00 uur en we zullen er pas de volgende dag zijn, ja dat is lang en dan weten we nog niet eens precies hoe lang, maar dat is maar goed ook. We gaan naar het Noordoosten van Thailand, dit deel steekt aan de rechterkant uit als je de kaart van Thailand bekijkt, het hele gebied heet de Isaan. De schuin gedrukte stukjes hebben we erbij gezet om iets meer te vertellen over de plaatsen, dit hebben we van het internet afgehaald. Wij hopen met wat andere informatie thuis te komen en met jullie te delen na de stage periode.

Wanneer u met het vliegtuig of met de trein vanuit Bangkok naar Chiang Mai reist dan mist u Isaan, het noordoosten van Thailand, dat grenst aan Laos en Cambodja (Khmer). In alle opzichten een bijzonder gebied dat nog niet door het toerisme is ontdekt en zeer rijk is aan cultuur, vooral uit de Khmer-periode. Isaan is het armste deel van het koninkrijk, waar het leven nog steeds eenvoudig is en ‘traditioneel Thais’. De dagen gaan langzaam voorbij, de mensen zijn vriendelijk en open, toeristen zijn zeldzaam. Een gebied waar de Thaise geschiedenis en cultuur nog de gang van alledag bepaalt.

Wij zullen vanuit Chiang Rai met de bus naar Nong Khai en dan stappen we over om vervolgens in Udon Thani uit te komen, hier worden we opgepikt door een pastor die ons meeneemt naar ons verblijf voor de eerste 10 dagen. Het is de bedoeling dat we hier gaan helpen met constructiewerk en we zullen kringen/celgroepen van de plaatselijke kerk gaan bezoeken.Udon Thani is gelegen op 560 km ten noordoosten van Bangkok. De stad is enorm gegroeid tijdens de Vietnam Oorlog, toen in de omgeving van Udon Thani vele Amerikaanse soldaten werden gestationeerd. De stad is opgericht door Komluang Prajak Silapakom in 1894. De gelijknamige provincie Udon Thani beslaat een oppervlakte van 15.589 km2. De provincie is het meest bekend vanwege de vele archeologische opgravingen die hier plaatsvonden. De provincie grenst aan Nong Khai in het noorden, Khon Kaen in het zuiden, Sakon Nakhon in het oosten en Nong Bua Lam Phu in het westen. Het landschap is bosrijk en bergachtig.

Dan gaan we naar Si Sa Ket, waar we schoolwerk gaan doen. Te denken valt aan engelse les geven. Hier blijven we ook zo’n 10 dagen. Si Sa Ket is een rustige provincie, gelegen langs de grens met Cambodja.
Verspreid over de gehele provincie liggen ruïnes uit de Khmerperiode. De belangrijkste dateren uit de 10de eeuw en zijn de oude kloosters van Wat Sa Kamphaeng Yai en Noi. De belangrijkste vindplaats van de Khmer vindt u in Cambodja, de Khao Phra Wihan. Deze ruïnes komen ook uit de 10de eeuw, oorspronkelijk werd deze tempel gebouwd als een Hindu tempel. Het begin van deze tempel ligt in Thailand en gaat ongeveer 600 meter Cambodja in. Na een lange periode van oorlog, is er nu begonnen aan de restauratie van dit tempelcomplex. De wandeling naar de tempel is lang, maar u zult verbaasd staan over de grote van het complex en het schitterende design.

Buriram is de volgende provincie die we bezoeken. Deze populaire provincie maakte deel uit van het Koninkrijk Angkor. In de provincie vindt u vele Khmer ruïnes. Er zijn meer dan 140 plaatsen aangewezen door het Fine Arts Department. De meest belangrijke Khmer ruïne is de Prasat Hin Phanom Rung, het stenen kasteel, gelegen op een vulkaan op circa 400 meter boven de zeespiegel. Het gebouw is gebouwd tussen de 10de en 13de eeuw. Een indrukwekkende tocht voert u naar de ruïnes. Naast het prachtige bewerkte metselwerk heeft de latei boven de oostelijke ingang een indrukwekkende historie. Een populair festival wordt hier ieder jaar in april gehouden. Niet ver hiervandaan ligt Muang Tam, ook een heiligdom uit de Khmer periode. Het Dong Yai Forrest geniet bekendheid vanwege het feit dat een monnik de bomen probeerde te beschermen tegen wildkappers.

En last but not least gaan we naar Khon Kaen.( ik kon niet een goede beschrijving van Khon Kaen vinden door gebrek aan tijd) Wat we gaan doen zijn richtlijnen en planningen, maar dit kan ter plaatse veranderen, dus na onze reis hopen we onze precieze bezigheden te vertellen. Onze terugkomstdatum staat gepland op 13 juli, maar het kan ook zijn dat we de 14e juli thuiskomen vanwege de lange reis. Dit betekent dat wij, Peter, Tatjana en Nathan onze verjaardagen vieren op onze stage.

We hopen jullie hiermee voldoende informatie te hebben gegeven.
Hartelijke groeten van,
Peter, Tatjana, Chester, Jeremy en Nathan

Meer Recent Nieuws

De Schuilplaats

Mijn mening

In de afgelopen periode zijn er meerdere keren lessen geweest over de rechten van het kind. Er is een organisatie bij ons langs geweest die de “moeders” en later ook

Lees Verder »
Familie Bak

Nood breekt wetten

Wat als je in je keuken komt en je ziet je vriezerdeur open staan en een deel van je spullen zijn half ontdooit? Sommige etenswaren moeten dan weggegooid worden, maar

Lees Verder »
De Schuilplaats

Waar blijft de tijd

“De tijd vliegt” zeggen we weleens. Of “Er zit maar 24 uur in een dag”. Zo zijn er nog wel meer uitspraken over de tijd. Dat je niet alles tegelijk

Lees Verder »