Logo_Familie-Bak-com

12 augustus, Moederdag

In Thailand valt moederdag op 12 augustus vanwege de verjaardag van de moeder van het vaderland, koningin Sirikit. Alle kinderen zijn die dag vrij en besteden hun tijd aan het ‘eren’ van hun moeders.

In De Schuilplaats hebben de meisjes voor de ‘moeders’ brieven geschreven waarin ze hun waardering naar de ‘moeders’ hebben uitgesproken. Ook hebben ze dansen opgevoerd en liedjes gezongen. De ‘moeders’ kregen ook allemaal een kleinigheidje. Er waren zelfs een paar meisjes die voor de hele groep de ‘moeders’ bedankten voor alles wat ze voor hen doen.

Voor de meisjes in De Schuilplaats is dit een emotionele dag, omdat ze nu niet bij hun eigen moeder kunnen zijn. Aan de andere kant zien we dat ze juist op zo’n dag stilstaan bij het feit wat de ‘moeders’ in De Schuilplaats voor hen betekenen. Gemengde gevoelens dus en dit leidt dan ook tot momenten van vreugde en verdriet.

Samen werd er lunch gegeten. Dit was heel speciaal doordat dit een gift was die door mensen van buiten de gemeenschap gegeven is. Zij wilden laten zien dat zij het waarderen dat er voor al deze meisjes gezorgt wordt. Het was een feestmaal met alles erop en eraan.

     

Meer Recent Nieuws

De Schuilplaats

Geslaagd

De zomervakantie is een paar weken geleden begonnen. Alle meisjes genieten van deze tijd: ze hoeven even niet naar school, niet vroeg op te staan en geen huiswerk te maken.

Lees Verder »
Familie Bak

Thailand versus Nederland

Begin maart begon in Thailand de zomertemperatuur al flink op te lopen en ook was het smogseizoen begonnen. Dit is geen fijne combinatie kan ik je verzekeren. Als het 35

Lees Verder »
De Schuilplaats

Tijd voor een nieuw kleurtje

Wist je dat het in Thaise scholen verboden is om je haar te verven? Het haar wordt namelijk gezien als onderdeel van hun uniform. Ook brillen mogen geen felle kleuren

Lees Verder »