Logo_Familie-Bak-com

Veranderingen

Aan het eind van de vakantieperiode kwamen er 10 nieuwe meisjes in De Schuilplaats wonen. Zij zijn in de leeftijd van 9 tot en met 17 jaar en in twee van de drie huizen geplaatst. Het is voor de nieuwe meisjes een hele overgang; een nieuwe woonplaats, een nieuw huis, nieuwe mensen, nieuwe regels en gewoontes, een nieuwe school, etc. En dit allemaal bovenop het feit dat ze al zoveel hebben meegemaakt, waardoor ze nu in De Schuilplaats wonen.

Voor de meisjes die al in De Schuilplaats woonden is het ook een hele overgang om in 1 keer zoveel nieuwe gezinsleden te krijgen. Daarnaast is er ook besloten om niet meer in leeftijdscategorieen te werken, zoals we voorheen wel deden. We hadden namelijk een huis voor 6-12 jarigen, een huis voor 13-16 jarigen en een huis voor 17 jaar en ouder. Nu is het zo dat we in alle huizen alle leeftijden zullen hebben net als in een gewoon gezin. Dit is voor de staf ook een grote verandering, want het is wel een verschil of je nu meisjes van 6 jaar of meisjes van 16 jaar in huis hebt. De manier van omgaan en begeleiden is duidelijk verschillend dan dat je alleen met 1 leeftijdsgroep werkt.

Wat enorm leuk is om te zien in deze nieuwe situatie is dat de grote meisjes de kleine meisjes helpen en dat de kleine meisjes opkijken en leren van de grote meisjes.

Het belangrijkste van deze verandering is dat de meisjes binnenshuis nooit meer hoeven te verhuizen doordat ze in een nieuwe leeftijdsgroep zouden vallen. Dit zorgt voor meer stabiliteit voor zowel de meisjes als voor de staf.

   

Meer Recent Nieuws

De Schuilplaats

Geslaagd

De zomervakantie is een paar weken geleden begonnen. Alle meisjes genieten van deze tijd: ze hoeven even niet naar school, niet vroeg op te staan en geen huiswerk te maken.

Lees Verder »
Familie Bak

Thailand versus Nederland

Begin maart begon in Thailand de zomertemperatuur al flink op te lopen en ook was het smogseizoen begonnen. Dit is geen fijne combinatie kan ik je verzekeren. Als het 35

Lees Verder »
De Schuilplaats

Tijd voor een nieuw kleurtje

Wist je dat het in Thaise scholen verboden is om je haar te verven? Het haar wordt namelijk gezien als onderdeel van hun uniform. Ook brillen mogen geen felle kleuren

Lees Verder »