Logo_Familie-Bak-com

Gevel -en dakrenovatie

Tijdens flinke tropische regenbuien werd het binnenshuis nat, soms dusdanig dat er gedweild moest worden. Het bleek dat dit kwam door een muur die afgewerkt was met hout welke was gaan krimpen waardoor er flinke kieren waren ontstaan.

Een ander probleem was dat er veel duiven en andere vogels elk plekje gebruikten om er hun nest te maken. Het bleek dat die vogels luis hadden welke het huis binnendrongen, tot op het punt dat zowel de ‘moeders’ als de meisjes last kregen van jeuk.

Aangezien beide problemen aan dezelfde kant van het huis zaten konden we twee vliegen in één klap slaan. Eigenlijk waren het drie vliegen in één klap, want we hebben meteen het keukendak ook vervangen, omdat die nog van asbest platen was. Afgelopen januari is deze grote klus aangepakt door de gevel te vervangen, de daken aan de onderkant af te werken met plafonnetjes zodat de vogels niet meer kunnen nestelen en een nieuwe keukendak met een plafond eronder, dus ook daar geen vogels meer. De gevel en het keukendak zijn meteen geïsoleerd, wat fijn is tegen de hitte.

Het is heel mooi geworden, het ziet er echt goed uit, maar nu moeten we nog afwachten of het ook echt waterdicht is. 😊In mei begint het regenseizoen.

 

   

Meer Recent Nieuws

Familie Bak

Een klein wonder

Afgelopen maandag 6 maart 2023 werd om ’s avonds 22:41 uur een klein wonder ter wereld gebracht door onze schoondochter Pimpa. Wij zijn de trotse opa en oma van dit

Lees Verder »
De Schuilplaats

Midden in Thailand

Een jonge vrouw die in de Schuilplaats heeft gewoond ging, met haar dochtertje, verhuizen naar het midden van het land. Zij is bij haar moeder en andere familieleden gaan wonen.

Lees Verder »
Familie Bak

Inventief

Door de jaren heen heeft Peter geleerd inventief te zijn, want hier in Thailand zijn veel dingen niet kant en klaar te koop. Soms is de situatie dusdanig speciaal dat

Lees Verder »