Logo_Familie-Bak-com

Inventief

Door de jaren heen heeft Peter geleerd inventief te zijn, want hier in Thailand zijn veel dingen niet kant en klaar te koop. Soms is de situatie dusdanig speciaal dat er gewoonweg geen kant en klare oplossing voor is, zelfs niet in Nederland. Het is leuk om te zien hoe Peter elke keer weer tot een oplossing komt, gaat het niet rechtsom dan maar linksom of ondersteboven.

Deze keer ging het om pilaren die een paar jaar geleden in de tuin gezet waren om daar peperplanten en andere klimop tegenop te laten groeien. De palen stonden alleen niet stevig genoeg, daar moest dus een oplossing voor komen. Bij het opruimen van zijn werkruimte kwam Peter de ring van een trampoline tegen. Die trampoline was een paar jaar geleden stuk gegaan, maar Peter had bepaalde onderdelen die goed waren bewaard. Toen ging er een lichtje branden bij Peter, want hij kon dat heel goed gebruiken om die drie palen stevig te laten staan en bovendien kunnen ze er dan ook planten aanhangen en eventueel een net boven de planten spannen. Zo gezegd zo gedaan. Peter heeft de ring passend gemaakt en met voeten in de bovenkant van de palen vastgezet. Nu staat het als een huis en kunnen we planten gaan neerzetten en ophangen.
We hebben nog even de grap gemaakt om er een springnet van een trampoline aan te bevestigen zodat de kinderen hoog in de lucht kunnen trampoline springen, maar ja dat klinkt misschien grappig, maar is zeer gevaarlijk, dus we hebben het maar niet gedaan.

 

 

Meer Recent Nieuws

De Schuilplaats

Geslaagd

De zomervakantie is een paar weken geleden begonnen. Alle meisjes genieten van deze tijd: ze hoeven even niet naar school, niet vroeg op te staan en geen huiswerk te maken.

Lees Verder »
Familie Bak

Thailand versus Nederland

Begin maart begon in Thailand de zomertemperatuur al flink op te lopen en ook was het smogseizoen begonnen. Dit is geen fijne combinatie kan ik je verzekeren. Als het 35

Lees Verder »
De Schuilplaats

Tijd voor een nieuw kleurtje

Wist je dat het in Thaise scholen verboden is om je haar te verven? Het haar wordt namelijk gezien als onderdeel van hun uniform. Ook brillen mogen geen felle kleuren

Lees Verder »