Logo_Familie-Bak-com

Een gevaar op de weg

Sinds een dag of twee, vlinders in mijn buik…….
Allereerst zijn we afgelopen maandag met zijn vijven naar de grens gegaan (Mae Sai) om een stempel in ons Visum te krijgen. Gelukkig mochten we na een bezoek in de gietende regen aan Myanmar Thailand weer in voor een volgende 90 dagen. Het was wel leuk, want we kwamen 2 Nederlanders tegen die een daje Myanmar deden. Het was een zeer mooie dag met echte tropische regenbuien. We hopen dat het voor hen uiteindelijk nog een mooie dag is geworden!
In Mae Sai zit ook een immigratiekantoor waar wij papieren moesten regelen voor het kunnen omzetten van ons autorijbewijs en het behalen van ons motorrijbewijs. Alles verliep vlekkeloos en dat was een grote zegen.

Afgelopen dinsdag gingen we naar het Thaise CBR om onze rijbewijzen te regelen. Hier kende men echter, maar een paar woorden engels en dat maakte het lastig. We kregen een simulatietest met een gaspedaal en een rempedaal en er werd gekeken of je op tijd kon stoppen!! Ook moest je 2 stokjes op gelijke hoogte zien te brengen door aan een touwtje te trekken en zo konden ze zien of je goed in de diepte kan zien en dus met rijden de situaties goed kunt inschatten. Verder was er nog een ogentest nodig. Toen kregen we een pak met stencils in ons handen en dat moesten we doorlezen. Tussendoor hebben we een praktijktest gedaan, dmv een klein parcour op de motor af te leggen, wat werkelijk niets voorstelde. Daarna gingen we de theorietest op de computer maken. Peter lukte dit wel, maar mij niet, want ik kan dat niet op die manier (effe lezen en dan maken) en er zaten cruciale engelse woorden in die ik nog niet kende. Peter slaagde en ik zakte. Dus Peter ging weg met 2 rijbewijzen en ik alleen met mijn autorijbewijs.

Gisteren is Peter met een Thais staflid op pad geweest om een motor te kopen en hij is geslaagd en ik moet zeggen, goed geslaagd. Je kunt natuurlijk alle kanten op, maar we hebben ons netjes gedragen en toch een leuke motor kunnen kopen waar we alle twee blij mee zijn. De prijzen zijn wel een lachertje, ook voor de rijbewijzen.

Vanochtend ben ik op herhaling geweest en ik heb natuurlijk de afgelopen dagen goed geleerd, maar vooral de woorden die ik niet kende opgezocht en nu ben ik ook geslaagd met maar 3 vragen fout van de 30, ze waren trots op me. Opgelucht gingen we naar de stad om onszelf en de kids, die erg lang hebben moeten wachten als wij bezig waren, te trakteren op een ijsje. Heerlijk was het. Ook hebben we onze voeten laten verwennen met een voetmassage. Daar zaten we dan met zijn vijven op een rij!!

Zo en nu zijn Peter en ik dus de gevaren op de weg op de motor! WIj scheuren lekker rond en maken af en toe een wheelie!!

Meer Recent Nieuws

De Schuilplaats

Wat als je iemand bewusteloos op straat ziet liggen? Of als je een ongeluk ziet gebeuren en er zijn gewonden? Wat doe jij dan? Kun je helpen? Ben je in

Lees Verder »
Familie Bak

Lasagna ala Peter

Al een hele tijd geleden, ja al zeker twee jaar geleden, hadden wij het leuke idee opgevat om lasagna ala Peter te maken voor de meisjes. We hadden extra grote

Lees Verder »
De Schuilplaats

Terug naar school

De lange en erg warme zomervakantie is voorbij en alle meisjes zijn weer naar school. De eerste schoolweek is altijd een beetje chaotisch, want iedereen moet weer in het ritme

Lees Verder »