Logo_Familie-Bak-com

Pure luxe

Ja ja donderdag voor ons vertrek naar Australië mocht ik eindelijk mijn zwembad geplaatst krijgen in ons huis, echt geweldig. Het koste heel wat moeite, maar…….dan heb je ook wat.
En nu alle gekheid op een stokje, het was een zwembad in mijn huis, maar niet zo’n luxe als dat ik me zou wensen. Nadat ik ’s morgens het huis had verlaten om de jongens naar school te brengen en vervolgens zelf naar Thaise les te gaan en ‘s middags op school te werken en met de jongens om 16:00 uur weer thuis te komen trof ik water op de oprit aan. Dit was erg vreemd, want het had niet geregend en aan die kant zat geen kraan!!! Toen ik goed keek zag ik dat het water onder onze voordeur vandaan kwam. Het eerste wat ik dacht was: “Foute boel.” Kalm blijven en eerst kijken.
De jongens moesten buiten blijven en ik ging het spoor achterna. Het spoor was bijna tot aan mijn enkels en liep naar de slaapkamers van de jongens. Nu is het zo dat wij een bijna gelijkvloerse woning hebben, de slaapkamers liggen vier treden hoger dan de woonkamer. Het bleek dat er in de badkamer van de jongens een lekkage was en dat het water nergens heen kon. Het water is zich een weg gaan zoeken naar het halletje, het trappetje af de wc/gereedschapshok van Peter in en vervolgens de woonkamer in. In de wc kon het water ook niet weg, want daar werd de afvoer gebruikt door de wasmachine pijp. Dus zo liep het verder en toen naar buiten.
Allereerst hebben de jongens de hoofdkraan afgesloten en zijn we samen begonnen met opruimen. Ik zag het echter niet zitten en belde Peter op die in Bangkok zat vanwege de Visa voor Australie.(zie ander stukje).Peter gaf mij een goed tip om de pijp van de wasmachine los te halen, verder zat hij daar natuurlijk flink te balen, want hij kon niets doen en dacht aan de ellende die hij bij thuiskomst zou aantreffen. Wel bedacht hij dat hij vrienden in kon schakelen die mij konden helpen. Onderwijl had ik ook hulp in laten schakelen door Chester, hij is meiden van de Schuilplaats gaan halen. Ineens stonden we met 15 man ons huis droog te maken.

Eindelijk waren we klaar en ieder ging zijns weegs. Toen voelde ik pas hoe moe ik was en bedacht ik dat ik eigenlijk pannenkoeken voor de kinderen had willen bakken. Nu werd het brood eten wat erg jammer was.

Toen Peter thuis kwam was alles weer aardig aan kant, maar de volgende dag konden we alles pas goed zien en moesten we nog de hele dag werken om meubels droog te maken en gereedschap uit elkaar te halen en te drogen en dan maar hopen dat het het nog doet. Al met al was dit niet grappig. Peter heeft meteen gezorgd dat dit niet weer kan gebeuren en dus gezorgt voor een afvoer voor het water wat weg zou willen tijdens een lekkage.
En dan te bedenken dat we de drie dagen ervoor helemaal geen water hadden en juist nu er lekkage was was er weer volop water. Ja je maakt wat mee als je de zending in gaat en emigreert naar Thailand.

Hartelijke watergroeten uit Chiang Rai.

Meer Recent Nieuws

De Schuilplaats

Geslaagd

De zomervakantie is een paar weken geleden begonnen. Alle meisjes genieten van deze tijd: ze hoeven even niet naar school, niet vroeg op te staan en geen huiswerk te maken.

Lees Verder »
Familie Bak

Thailand versus Nederland

Begin maart begon in Thailand de zomertemperatuur al flink op te lopen en ook was het smogseizoen begonnen. Dit is geen fijne combinatie kan ik je verzekeren. Als het 35

Lees Verder »
De Schuilplaats

Tijd voor een nieuw kleurtje

Wist je dat het in Thaise scholen verboden is om je haar te verven? Het haar wordt namelijk gezien als onderdeel van hun uniform. Ook brillen mogen geen felle kleuren

Lees Verder »